HDP ve İYİ Parti İle Birlikte CHP'nin İlkeler Koalisyonu

"Kim he derse desin CHP kuracakları ittifak da HDP kesinlikle yok diyebiliyorlar mu? Ne diyor sayın Özel: 'Cumhuriyet'ten ve demokrasiden yana duran herkesle, farklı renklerdeki herkesle birlikte dururuz.' Bu 'farklı renkler'le anlatılmak istenen nedir? CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet ortaklığı mı?"

Herkes eteğindeki taşları döksün ve ne varsa ortalığa döksün. CHP'nin YPG'yi bu kadar korumasının açık bir sebebi var mıdır? Yok diyorsanız CHP'lilerin YPG terör örgütü değildir diyorlarsa, vatanını koruyan asker(!) gözüyle bakıp nasılda onları korumak maksadıyla Afrin'e girmeyin der.

Kabul etsinler, etmesinler bu yaptıklarına ne denir? CHP ilkeler üzerinde ittifak yapacağız diyor. Ancak şunla ittifak yaparız diye ya da şu parti hariç diye net bir açıklama yok.

CHP'nin bu konuda yetkili bir ismi olan Özel de başkanı gibi net olarak konuşamıyor, karambole bir konuşma yapıyor, ama; ne kadar net olmasa da açıklanan şudur;

"Tüm partilerle yan yana durabiliriz. Yan yana duruşumuz gökyüzündeki gökkuşağı gibidir, birbirinin içine girmeden, birbirinin işine karışmadan, farklı olduğumuzun bilincinde, aynı olsak zaten birlikte oluruz ama durduğumuz yerin de farkındayız. Cumhuriyet'ten ve demokrasiden yana duran herkesle, farklı renklerdeki herkesle birlikte dururuz."

Diyerek demeç vererek HDP'yle ittifak konusunda tamamen açık olduklarını anlatıyor. Türkiye'yi bombalar patlatarak karmaşaya çeviren PKK'nın diğer kolu olan YPG Türk askerine karşı, bu terör örgütlerine kıymet veren, Apo denen katile selam yollayan adamlarla ittifak yapmanın adı nedir? Herkes bir düşünsün ona göre cevap versin.

Arkasında çeşitli sorular bırakanlar Türkiye'nin sorunlarını halledeceğiz diyerek ortalığa çıkmasınlar. İttifaka ihtiyacımız yok diyenler ne yapmak istemektedir? Biz AKP ya da Milliyetçi Hareket değiliz diyenler, ne yaparlarsa yapsınlar, bu ittifaka kapı aralayanlar, bekleme moduna girmiştir.

Özel altını kalın harflerle çizerek şöyle diyor; "Ne HDP ile ne Saadet ile ne İYİ Parti ile ne pek diğer saygıdeğer partiyle birlikte de değiliz, yan yanayız." Yani hiçbir şekilde söylenen bu ittifaka olmaz demiyorlar. Ancak birbirlerinin hakkında konuştukları halde birden bire bir birliktelik beklemek olmaz. Onun için bu iki grup alttan alta konuşmakta, ancak; beklemektedir. Bu senaryoyu gayet iyi uyguluyorlar, zira sinsilik en iyi becerdikleri iştir.

Bu birliktelik kurulur mu bilinmez, bekleyip göreceğiz. Çünkü bu partilerin tek tek oyları onların verdiği rakamlara göre büyük bir palavradır. Yüzde 30'ların üstünde İyi Parti, aynı şekilde CHP kendilerini kurdukça kuruyor toplasan, hele birde HDP'yi eklersek % 75 falan topluyorlar. İşte sorunsuz şekilde Türkiye'nin başına akort bile tutmayan bir 'cümbüş' ittifakından ne beklersiniz ki?

Bu içinde oldukları duruma göre tahminen kurulacak olan bu ittifak nasıl yürüyecektir? İttifak daha fazla nasıl sürecektir? Devlet kadroları nasıl paylaşılacaktır? İktidar olunca kim ne olacak, kim neyi paylaşacak, bakalım iktidar olduktan sonra ne yapacaklar? En doğru soru bunlar nasıl oluyor da suçsuz olacaklar? Bir yanda HDP'lileri koruyan Y-CHP, koltukçusu İYİ Parti, birde zorla bu olumsuzluğa ortak etmek istedikleri bu ittifak ne oluyor?

Milliyetçi Hareket ne isterlerse istesinler iktidardan herhangi bir şey istememektedir, istediği en büyük şey vatanın selametidir. Bunu herkes kabul etmeli ve önce Türkiye demeyi her şeyin üstünde tutar.

Sağlıcakla kalın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR