Sivas Katliamı Başbağlar Katliamı Hedef Müslüman Türk Milleti

 

Başlıklar atıyorlar, "Madımak hala yanıyor" diye. Peki neden? Yangına müdahale edilmesine rağmen, itfaiyenin olaya karışmasına rağmen yangın niye söndürülemedi? Türkiye'yi yöneten takım mezhepçilikten geçiniyor. Mezhebi dinden üstün tutuyorlar. Büyük bir günaha giriyorlar, onlara inananlar hala kabirde sorgu meleklerinin "Mezhebin ne?" diye soracaklarına inanıyor. Bu ateşin sönmemesindeki en büyük zihni yapı… İkinci olarak, "hak mezhepler" kavramı bu ateşin sönmemesine sebep olan başka bir konu. Madımak'a gelince itfaiye erlerinin içine birileri karışmış, yangına su yerine ara sıra benzin sıkıyor.

Nasıl bir ülke olduk? Referandum da yargı değişecek diye milletten anayasa değişikliği için ölülerden bile oy isteyenler, şimdi; ölülerden yardım isteyip bu maddeyi iptal edin diyecekler mi? Madımak davasında avukat olan birinin, bugün yine aynı davaya savcı olarak atanması ne dektir?

O olaydan, 2 Temmuz 1993 Sivas olaylarından sonra, 5 Temmuz tarihinde Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünün PKK tarafından basılması nasıl bir kahpe oyunun içinde olduğumuzu göstermiyor mu? "Akşamüzeri 100'e yakın PKK mensubu köyü bastı. Ezanın okunduğu sırada camiye giren örgüt mensupları cemaati zorla dışarı çıkardı. 1,5 saat örgüt propagandası yaptıktan sonra tüm erkekler kurşuna dizildi, burada 29 kişi öldü. Daha sonra köy ateşe verildi ve 214 ev, köy okulu, köy camii, halkevi yakıldı. Yakılan evlerde saklanan 1'i kadın 4 kişi de yanarak can verdi."

Bu olayı yaşatan şahsiyetsizler, Sivas katliamı dedikleri olayı ansa ne olur, ne anlamlı olabilir? Sivas'a karşı Başbağları yakanlar, Başbağlar katliamını yapanlar hiç dile getirilmeden, mezhepçiliği yaşatmak için Sivas katliamı kullanılırken biz ne yapacağız?

"Madımak'ta yangının sönmemesinin" asıl sebebi, ülke genelinde mezhepçiliğin kaşınarak azmasına sebep olan AKP iktidarıdır. Bu o kadar tehlikeli bir hal almıştır ki, yargıda "Madımak katliamı" denilen olayın 23 yıldır sonuçlanmamasının sebebi ülkemizdeki, "mezhepçilik" anlayışıdır. Bu ayrımcı, tevhidi zedeleyen, Müslümanları bölen anlayış ortan kaldırılmadıkça, daha çok insan birbirine düşman olacaktır?

Oysa Rabbi bize Yüce Kitabında 'mümin' olmamızı öğütlemiştir. Falanca, filanca hocanın peşinden giderek bölünmemizi istememiştir. Kuranı Kerimin Allah tarafından koruma altına alınmış olmasından dolayı, sahte hocalar, sahte âlimler işbaşına gelmiş, kitaplar yazarak, mezhep düşmanlığı yaparak, münafıklıklarını geçer yol göstererek, cemaatler, tarikatlar kurarak, Müslümanlığı böldükleri gibi, ülkemizi de bölmeye çalışmaktadırlar.

Bu kafa yapısı sadece sınırlarımız içinde değil, tüm İslam coğrafyasında bölünmenin gerçekleşmesini istemektedirler, bunu yaparak Hıristiyan dünyasına, BOP'a, İsrail'in vaat edilmiş topraklar projesine hizmet ettiklerinin farkında değillerdir.

Onun için olayı Sivas katliamı diye alırsak yıllarca süren bir davaya pansuman yapmış oluruz. Oysa biz bu meselenin kökten çözülecek radikal yöntemlerin tartışılmasını, çocuklarımızın gerçek İslam'la büyütülmelerini istiyoruz. Bunu yaparsak ileriki kuşakların birbirlerine düşman değil, bir arada yaşamanın erdeminden söz edecek Müslüman Türk'ün yılamaz nesilleri olacaklarına tüm kalbimizle inanıyoruz.

Bunun için politikacıların mezhepleri oy deposu olarak görmemeleri gerektiğini söylüyorum. Sivas katliamını lanetlerken, Başbağlar katliamını lanetlemeyenleri esefle kınıyorum Tam aksini yapanları da kınıyorum. Gerçek İslam'ın öğretileriyle değil de, her iki tarafta bulunan uydurdukları İslam'ın tarafı olanlarca bu mesele hallolmaz, Hüseyinciler ve Yezitçiler diye çok can alır!

Sağlıcakla kalın!

 

Fikri ATILBAZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR