Amerika'nın Dansöz Oyunları

İngiliz basını Rusya'nın ikisi de NATO ülkesi olan Amerika ve Türkiye'nin arasının daha da açılmasından duyduğu memnuniyeti gizleyemediğini belirtiyor. Mevcut durumun Amerikan dış politikasının nasıl bir karmaşa içinde olduğunu gösteriyor. Her ne olursa olsun ne Trump ne de Amerika büyük devletliğini gösteremedi. Özellikle Afrin hurdalığında hurdaya dönen devletlerden biri oldu. Rusya'da büyük beyaz devin diz çöküşünden büyük haz duymuştur.

Bu arada Rusya'nın olaylardaki etkisi artarken Amerika da çaptan o kadar düştü böylece Amerika güven duyulan, yaptığı doğrudur diyebilecek bir şey bırakmamış, adeta terör örgütü YPG'nin emrine amade bir pozisyona düşmüştür. Düştüğü hatadan dolayı Amerika Afrin'de yaptığı yanlışlardan dolayı Kürt terör örgütü YPG'yi bir türlü yalnız başına bırakamamış, aşikâre bir biçimde olmasa da terör örgütünün yanında olmuştur. Bu durum Türkiye'yi, ortağını YPG'nin yanında görmekten ötürü haklı olarak olumsuz düşüncelere düşürmüştür. Bu duruma yanlıştır diyerek gören Türkiye Amerika'nın yaptığı hatadan dönmesi için Amerika'ya şans tanımış bu şansı değerlendiremeyen Amerika'nın YPG ile olan ortaklığını bitirmeye çalışmıştır.

Yapılan işlere bakılınca çok karmakarışık bir tablo ortaya çıkıyor. YPG denen terör örgütünü nerde olursa olsun, nasıl davranırsa davransın, ne yaparsa yapsın kendine ortak hareket ettiği bir oluşum sayarak gören Amerika toplumlarda olan güvenini yitirmiş bulunmaktadır. Bu mevcut durum Amerika'yı dünyada da yalnız başına bırakmaktadır. Amerika bizdeki deyişle ettiğini bulmuştur. Hatta düştüğü bu durumu uzun bir süre yaşayacağı net şekilde görülmektedir.

Amerika Turamp başına geçtiği günden beri özellikle dış politikada doğru diyebileceğimiz bir şey yapmamıştır. Ekonomik durumunu da düzetti diyemeyeceğimiz bir ortamda Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı onu dış dünyada devlet teröründen Afrin'de YPG'yi desteklemesiyle örgüt terörünü desteklediği herkes tarafından görülmüştür.

Amerika'nın devlet bazında da, toplumsal olaylarda da hep terörün yanında yer aldığı görülmüştür. Türkiye yapılanlar karşısında, kayıtsızca yapılan ortaklıklar karşısında Amerika'nın karşısında yer almıştır. Dileğimiz işler daha da karışmadan gereğinin yapılmasıdır. Ancak Turamp'ın bu atar tutar tavrı değişmedikçe ortağı olarak Kürt terör örgütü YPG olacaktır.

Bu hazırlanan planda oynanan oyuna bakarsak Amerika kendini YPG'nin yanında durarak, o terör yuvasından bir şeyler bekleyerek hem kendi niyetini açık etmiş kimin yanında durduğunu belli etmiştir.

Oyun Amerika'nın istediği gibi gitse de her zaman sonuç Allah'ın istediği şekilde gerçekleşecektir. Yani Türkiye sınırlarını PKK artığı YPG'den temizleyecektir. Yanında kim olursa olsun hak doğrunun yanında yer alacaktır

Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR