İşimiz Zor!

 

İktidar ne kadar Osmanlıya özense de Osmanlı gibi olamıyor. Onun gibi güçlü bir siyasi iradeye sahip olamıyor. Sözünü diğer ülkelere dinletemiyor. Kendi sınırları içinde, olan bitenden habersiz, daha da acısı kendi partisindeki durumda habersiz...  Çeşitli alanlarda çok başarısız... Geleceğimize ışık tutacak, yol gösterecek eğitim alanında iyice bittiğimizin resmi son açıklanan OECD raporlarıdır.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) "2016 Tek Bakışta Eğitim" adlı yıllık raporunda, Türkiye, 38 OECD üyesi ülke arasında sondan üçüncü olarak 35. sırada yer aldı. Altımızdakiler Güney Afrika, Brezilya, Meksika ya da başka bir deyişle bizim üstünde olduğumuz ülkeler. Ne hazin bir tablo değil mi? Mangalda kül bırakmamaya gelince, 'Dünya lideri" ülkeyiz. Cumhurbaşkanımızda 'Dünya lideri' Hadi oradan! Biz, okullarında kitap olmayan, öğretmen olmayan Meksika'yla eş değer bir ülkeyiz.

Bu yükten bunalan, AKP adına yapılan açıklamalar, AKP'iler tarafından yapılan faaliyetleri ne kadar yersiz olduğunu gösteriyor. Cumhuriyeti Lozan'la eşleyen belediyeler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan soyutlanmış, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi Şehitlerimize Saygı" etkinliğine dönüştürülmüş gecelerin hazırlığı. Olmuyor baylar olmuyor! Tarihi çarpıtmak, bir günü Cumhuriyetin yerine koymak size yakışmıyor.

Bu kargaşa ortamında, at izinin it izine karışmasını isteyenler, gerçekle ilişkisi olmayan ifadeler kullanıyorlar. Mesala hala daha FETÖ konusunda suçsuz ve temiz olduklarını savunuyorlar. Şöyle diyorlar: "AK Parti içinde hiçbir terör mensubu barınamaz. Partimize sızanları tek tek tespit ettik, gerekenleri yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Efendim 'ByLock'ta bakanlar varmış, milletvekilleri varmış' deniliyor. Kocaman bir yalan. Hiçbir milletvekilimiz de, hiçbir bakanımız da ne terörün içinde var, ne Bylock içinde var ne de FETÖ içinde var. Bu örgütlerle amansız mücadeleyi ve bu tehlikeyi en önce gören parti AK Parti'dir. Gereğini de yapmıştır"

Ancak ortalığı saran haberler hiç de öyle değil. Bazı kaynaklara göre, "Ancak MİT ham listeyi verdi. Bu listeler de emniyet içinde birçok birime dağıtıldı. Adı listede olanlar da okudu. Bu nedenle  listelerde kimlerin olduğunu birçok kişi  biliyor" denildiği ve 82'si AKP'li olmak üzere toplam 125 milletvekili 'ByLock'u kullanıyormuş. En çok merak ettiğim temizlenen neresi? Dikkat buyrun her taraf temizleniyor, AKP'nin içini yani kendi kapınızın önünü süpürmezseniz, bu işin politik aktörlerini ya da onların deyimiyle 'politik imam'ını bulmazsanız bu işi çözemez, sadece 15 Temmuz tellallığı yapar, öyle gezersiniz. Bu işi ticaret tellallığına dönüştürmeye çalışanlarda mevcuttur.

En başta dediğimiz konuya tekrar dönecek olursak, lafla peynir gemisinin yürümediğini görürüz. Türkiye, ABD'ye "Rakka operasyonunda YPG varsa biz yokuz" şeklinde şartını sunmuş, ABD ise Türkiye'ye teminat vermişti. Her zamanki gibi geçiştirmişti. Şimdi ise açıklıyor, "SDG, YPG ve Suriye Arap Koalisyonu, Rakka kuşatmasında yer alacak bu kuvvetin parçası olacak." Türkiye'nin itibarını böyle elde edemezsiniz.

Siz de haklısınız, HDP eş genel başkanını, "Biz sırtımızı, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz. Bunu söylemekte hiçbir sakınca görmüyoruz." Dediği bir ortamda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "YPG terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur!" diyorsa nasıl olacak da Amerika sözünüzü ciddiye alacak? Siz Salih Müslim ile sarmaş dolaş olursanız sizi kim ciddiye alır?

Terör örgütü YPG'ye terörist demeyen Y-CHP, PKK'ya düşman demeyen AKP anlayışları faal olduğu müddetçe işimiz zor!

Sağlıcakla kalın!

 

Fikri ATILBAZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR