Ne İstediniz de Yeni CHP Yanınızda Olmadı?

 

İnsanların nankör olduğu kadar, grup, ülke ve örgütlerde nankör olabiliyor. İşte bunlara bir örnek PKK'nın Kandil'cilerinden biri bugünkü FETÖ'cü avını cadı avına benzeten Yeni CHP'yi bunun sorumlusu olarak gösteriyor. Yaptığı tespitlerden sadece biri doğru "CHP Millici değil" tespiti doğru. Evet, Kandil baykuşu yıllardır HDP'nin dolayısıyla sizin peşkeşçiliğinizi yapan, ne istediniz de Yeni CHP'den almadınız diyebileceğimiz yönetimi başkasının peşkeşçisi diye suçluyorsunuz. 

Amacınız böyle ithamlarda bulunarak, koşulsuz olarak mı Yeni CHP'yi 2. kapınız, eviniz, politik alanda sözcünüz yapmaktır. Yeni CHP'nin Yenikapı mitingine katılmasıyla cadı avının, AKP yaptırımlarının önünü açtığını söylemek, Yenikapı görüntüsünden hoşlanmadığınızı ortaya koyuyor.  Demokrasi güçleri, demokratlar ve devrimciler bu durumu görerek Yeni CHP'nin yönetimine tutum alsınlar demeniz, sizi demokratik yapmaz. Amaçlarınızda, tanımınızda bulunan Marksist-Leninist ibaresine dayanarak solun içinde olduğunuzu, devrimci olduğunuzu, demokrat olduğunuzu kanıtlamaz. Siz ki dini ve insani değerlere saygısızsınız. Bayram günü siviller arasında bomba patlatabilen bir anlayışa sahipsiniz. Onun için demokrasi lafı ağzınıza hiç yakışmıyor.

Her kararıyla her zaman HDP'nin yanında olan, HDP'nin yan kolu olarak çalışan Yeni CHP'yi eleştirmeniz onlardan daha çok şey beklediğinizi gösteriyor. Birlikteliğiniz gereği açıklama yapıyor olabilirsiniz. Bu bir nankörlük değilse, başka bir şeyi amaç ediniyor demektir ki, durum çok vahim bir hal almış demektir. Yıllardır gerek HDP'nin hamiliğini üstlenen, gerekse yancılığını yapan Yeni CHP için mevcut durum çok kötüdür.

Bir terör örgütünün kendini solun üstünde görmesi, üst akıl gibi görmesi her zaman olduğu gibi Türk Solunun ipotekçi, teslimiyetçi, mankurtçu anlayışından, Türk'e ait bir hareket olmamasından kaynaklanmaktadır. Onlara göre, "komünizmimin kafası küçükken ezilmelidir" diyen, "ben her şeyden önce bir Türk Milliyetçisiyim" diyen Atatürk'ü dahi solcu göstermeye çalışan, bölücü, etnikçi, dünya vatandaşı anlayışına sahip olan, gerçeklerden uzak ütopyacı soldur. Onlar hürriyet tepesinde diken değil, esaret bahçesinde gül olmayı kabul eden anlayıştır.

Milletin birlik ve beraberliğine karşı çıkarlar, öyle bir görüntünün bile oluşmasını istemezler. Onun için bölücü, ayrılıkçı, etnikçi birinin açıklamaları onlara yöneliktir. Millete, milletin birliğine karşı olan bu grup, etnik milliyetçiliğe, ırkçılığa davetiye çıkarırlar.

Onlar için bölünmüş ve Marksistleri idaresinde bir devletçik olmak daha önemlidir. Onun için mevcut rejimi geliştirmek, refahı artırmak yerine, 2. Cumhuriyetçi, Demokratik Cumhuriyetçi gibi kavramlara sığınırlar. Kandil baykuşunun Türkiye'nin yolculuğu konusunda MHP'yi birilerinin yanına oturtması, onlarla birlikte anması kadar yanlış bir şey olamaz.

MHP, Türk dünyasının ve İslam aleminin lokomotifi olma konumundadır hatta zorundadır. Bütün ezilen ülkeler, emperyalizme karşı mücadele eden her grup, kuruluş, ülke onu kendine idol olarak almak zorundadır. Çünkü Ülkücüler, "İnsanlık âlemi içinde ne uşak olmayı, ne de başkalarını uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen şerefli bir bayrağın taşıyıcısıdır." gibi bir anlayışa sahiptirler.

İşte bu yüzden Milliyetçi Ülkücü Hareket çıktığı bu yolda asla tökezlememeli, oyuna gelmemelidir. Tüm engellemelere rağmen AKP, Yeni CHP ve HDP birlikteliği gözleri kör etmektedir, gerçeğin üstünü örtmek içindir. Ancak bu gibi oyunlarla gerçeği örtemeyeceksiniz!

Sağlıcakla kalın!

 

Fikri ATILBAZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR