Bu Ne Hal?

Neyin normal, neyin anormal olduğunu öncelikle sormak durumundayız. Bu bizim sağlıklı düşünmemizi sağlayacaktır. Türk'e karşı olanları, duranları, sövüp, sayanları net bir şekilde ortaya koyacaktır. Hiç kimse bu olayı bir kenara itmesin. Uzaktan müdahil olmasın. Açıkça ve net olarak nerede duruyorlar görelim. Ne istediklerini bilelim!

Hiç kimse kusura bakmasın, Türk'ün anayasası Türklüğü taşır. Hiç kimse, hele HDP'yle omuz omuza gözükenler, asla buna karşı duramaz. Hal böyle olunca, her konuda demokrat gözüken, gizli HDP'li olan Y-CHP'li Tanrıkulu susturulmuştur.  Hele HDP'yle omuz omuza gözükenler, asla buna karşı duramaz. Yeni anayasa tasarısı hakkında karşıt görüşleri, Türk düşmanlığı olan herkes, Y-CHP'li olan herkes susturulmuştur. Onların yerine endek ve döndek olanlara konuşma hakkı tanınmıştır. Bu durum Y-CHP tabanında huzursuzluk yaratmaktadır. Herkesin gören gözleri bu gerçeği çok iyi görmüştür. Oynanan oyun çok adice oynanmaktadır. Her CHP'li bu gerçeğe uyum sağlayamadığı, milliyetçi düşündüğü için Y-CHP'liliğe uyum sağlamamıştır.

Hiç kimse bir şeyler olacak diye beklemesin. Dün Kürt İMC televizyonunda anayasanın 2. ve 3. maddeleri değişebilir diyen Y-CHP, hiç mi hiç, bu anayasaya Türklükten dolayı itiraz etmek hakkına sahip değildir. Türk Milletini hiç tanımamış, "Ne mutlu Türküm diyene" diyen Atatürk'ün ne demek istediğini hiç anlamamıştır. Türk'ün çıkarları nerededir hiç mi hiç bilmemekte, susturarak aydın olarak gözükmek olarak algılanmakta ve partinin istekleri sessizce yerine getirilmeye çalışılmaktadır.

Bu işin içinde çok büyük vebal vardır. Türk Milleti hiçbir zaman ihanete kucak açmamıştı, bundan sonra da açmayacaktır. Çünkü bu anayasaya karşı çıkmak, düpedüz ihanettir. Vatana karşı yapılmış, en büyük bölme hareketi olacaktır. Türk asla ve kata bu anayasa için olumsuz görüş sergileyemez ve sergilememelidir. Karşımızdaki cenah çok ve 2'den büyük, ihanet ortakları tarafından oluşmaktadır. Birde bu gruba üye bir takım mahfiller vardır.

Bir insan ülkesine ihanet eder mi? Böyle bir şeyin yanında olan her kimler ise okkalı bir şekilde Türk Milletinden bir şamar yediğinde, gerçekleri görecektir. Bu durum, Türk Milletinin uyanmasına sebep olacak, Türk'ün gerçeklerin yanı başında durmasından kaynaklanmaktadır. Bu millet kendi adını ne büyük zedelemektedir.

"ABD tipi başkanlığı getirin kabul edelim" diyenler, bu işi çok uzatmakta, donlastği gibi sıkmaktadır. Bu olaya çok dikkat edilmeli, bu lastik kesilmelidir. Türkiye kendini bulmak zorundadır. Herkes iyi düşünmelidir. Düşüncelerini iyice anlatmalıdır. Önüne ket konulmamalı, gözleri bağlanmamalı, idrakine dokunulmamalıdır. Sırf AKP karşıtı diye, Türkiye'nin önemli bir fikrine karşı çıkılmamalıdır.

Görüş kendi görüşünüz olmalı. Bunda bireysellik yer almamalı ya da bireyselliğiniz içinde bulunduğunuz veya bulunmadığınız parti içinde nasıl oluyor da yer alıyor? Yani açık ve net olarak soruyoruz bu anayasa değişikliğine nasıl oluyor da HDP'yle aynı noktadan bakabiliyorsunuz? Türk ve Türkiye karşıtı bir parti neden bu harekete karşıdır? Siz niye karşısınız? Bölünmez bir Türkiye'ye karşı durmak sizi haklı mı kılacaktır? Bireysel olarak takındığınız tavır öyle hoşlanmadığınız birilerinden dolayı takılmaz. 15 Temmuz'dan sonra aynı görüşte olmamız mümkün değildir. Türkiye'yi yutmak isteyen bir grupla yan yana olmamız mümkün değildir.

Türkiye hak ettiği huzuru bulmak zorundadır. HDP, Vatan Partisi, Y-CHP ve bir takım idealleri gerçekleşmemiş olan insanların yanında yer alarak "Hayır"cı cepheyi oluşturmak, yeni bir Türk isminin yer almadığı anayasa evet demektir. Bunu isteyenlerin arasında yer almak Türklüğe büyük bir ihanet olacaktır!

"Ne mutlu Türküm diyene" diyebiliyorsanız ve demek istiyorsanız, Türklüğün yer aldığı bir anayasada buluşmak üzere.

Sağlıcakla kalın!

 

Fikri ATILBAZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR