Darbe Üstüne Darbe

 

Esaslı darbe 15 Temmuzdan sonra gerçekleşti. Hala daha sürüyor. Askeri okulların kapatılmasıyla oradaki binlerce gencimizin ve ailelerinin yıllarca kurmuş olduğu hayallere darbe vuruldu. General olma hayaliyle yaşayan çocuklarımız bakalım şimdi ne olacaklar? Ülkeye hizmet elbette askerlikle sınırlı değildir. Ancak onlar tüm dünyalarını bu hayaller üstüne kurmuşlardı. Ne yazık ki 15 Temmuz bahane edilerek, görevdekiler değil de, öğrencilerle uğraştılar. Yakalanan, ellerinde olan Adem Öksüzü salıp, tekrar aramaya başlayan bir zihniyetten başka bir şey beklenemezdi. Onlarda bu beklentiyi karşıladılar.    

Okullarımızda durum fecaat ötesi… Darbe sanki öğrencilere yapıldı. Ders kitapları yok. Öğretmen yok. Bir sahipsizliktir gidiyor. Kitap yok fotokopi çekin diyen zihniyet piyasada. Eğer rakam doğruysa felaket 1,5 milyon öğrenci öğretmensiz ne demek? Bu çocuklar üniversiteye harılanıyorlar, TEOG'a girecekler. Bakanlık daha az para nasıl verebilirim, nereden kısarsam bütçeyi denkleştirebilirimin edine düşmüş.

Proje okullarından 8 yıldır bu okuldasın, rotasyona tabi yutulmanız gerekiyor diye okulların düzenini, kalitesiyle oynayanlar, öğrencilerle, geleceğimizle oynadıklarının farkında değiller.

Neymiş efendim kitapları FETÖ'cüler basmış, onun için değiştiriliyormuş. İnsaf bunları bastırırken kimlere bastırttığınızı, kimleri zengin ettiğinizi bilmiyor muydunuz? Bu ne rahatlık, bu nasıl devlet yönetme? Siz esas darbeyi eğitime, dolayısıyla geleceğimize, yarılarımıza yaptınız.

Andımızı okullardan kaldırarak milli kelimesini kaldırdınız.

"Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü,
Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü,
Işık ışık, dalga dalga bayrağım!
Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım"

Diye başlayan bayrağımızın destanından çocuklarımızı mahrum bıraktınız, dalgalandığı yerden tahrik unsuru diye indirdiniz. Sizin yüzünüzden camilerimizde bile bayrağımız asılmıyor. Oysa o bayrak sebebiyle rahat rahat Cuma namazı kılıyor, ibadetini yapıyorsunuz. O bizi Türk olarak Yaratanın bize nasip ettiği bir simgedir. Bağımsızlıktır, hürriyettir, gelinliktir, kefendir. O bizi temsil ediyor. Ondaki güzelliği Amerika'nın yıldızlarla dolu bayrağında, Rusya'nın orak-çekicinde bulamazsınız. Oluşumunun hikayesini çocuklarımızdan sakınıyorsunuz.

Siz eğitim sistemimizin Milli olmasını engelliyorsunuz, gençliğimizi, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğine engel oluyor, Türklüğümüzden utanıyorsunuz. Siz ne yaparsanız yapın bu millet aslını inkar etmez, Türklüğünü unutmaz.

Kimse unutmasın, her daim hatırlasın, Lider Devlet Bahçeli'nin dediği gibi, "Misak-ı Milli mülk'ü millettir! Millet ise Türk'tür."

Sağlıcakla kalın!

 

Fikri ATILBAZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR