Ey CHP, Açık Konuşun Türk Olun! Türk Etnik Midir?

Türk'ü anayasadan çıkarmayı kendine görev addeden; ancak bunu dillendiremeyen Y-CHP başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun hangi haine inanacağız, dolunay haline mi, hilal haline mi? Hangisine inanacağız?

Ey Kılıçdaroğlu bunları söyleyen sen değil misin? Bu laflar senin değil mi?

"Ali Kırca soruyor: Bir siyasetçi olarak anayasada böyle bir tanımlamanın bulunmasından yana mısınız?

Kılıçdaroğlu: Siyasetçi olarak söyleyeyim. Anayasa'da etnik kimlik tanımı yapılmamalıdır. Biz, bir üst kimlik tanımı yapacağız, o kadar. Alt kimliklerin tamamına saygı duyacağız. Kişi kendisini nasıl hissediyorsa öyledir. Kürt ise Kürt...

- Üst kimlik tanımını nasıl yapacaksınız?

Kılıçdaroğlu: Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı. Yurt dışına gittiğimiz zaman Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı tanımı, bir yurttaş tanımı yapacağız.

- Böylece herkesi kapsıyor olacak?

Kılıçdaroğlu: Etnik kimlik batağına girdiğiniz zaman bir çıkmaz sokağa girmiş olursunuz. Etnik kimlik üzerinden siyaset yapmamalıyız. Yanlış olur bu. Oturacağız, konuşacağız, doğrusu neyse onu tartışacağız, o sonuçta bir kimlik tanımı yapacağız. Türkiye Cumhuriyetinin yurttaşının kimlik tanımı yapacağız."

Şimdi biz bu Kılıçdaroğlu'nun dediklerine nasıl inanacağız? Bu ne demektir? Bu nice haldir? Burası Türkiye Cumhuriyeti'dir. Adını değiştirmeniz tarihi yok etmeniz anlamına gelmez! Hele hiç kıvırma payınız yok. Bu ne haldir? Bu nasıl bir gerçek ya da ne gibi bir durum? Bu içine düştüğünüz durumu, hali, ilk açıklamanız gereken temsil mekanizmasında olmayı addettiğiniz Türk Milleti'dir. Bunu çıkıp, direkt olarak millete açıklamak zorundasınız! İster erkekçe deyin, ister Türkçe olarak niteleyin, ister Atatürkçülük deyin. Ama lütfen ne demek istediğinizi bu millete doğru, dürüst olarak açıklayın!

Düşüncelerinizi açık açık söyleyin. Türk'ü etnik bir tanım olarak mı kabul ediyorsanız? Bunu yekten, doğru şekilde açıklayın! Derdiniz ne? Bizde bilelim! Neyi savunuyorsunuz? Kardeşim size açıkça soralım; siz Türk'müsünüz? Bu ne hal, anayasa değişiyor diye, Türklük çıkarılsın mı? Piç mi olalım? Allah aşkına söyleyin ne diyorsunuz? Amacınız ne, siz Türk müsünüz yoksa değil misiniz? Bunu açıkça ifade edin!  

Türk Milletini karanlıkta bırakmayın. Kimse kusura bakmasın Türk varsa, Türkiye vardır. Unutmayalım! Ney savunduğunuzu Türk Milleti bilmek zorunda! Aslında, sizi savunanlarda açık açık ne dediğinizi bilmek zorundadır. Olay bu! Doğru dosdoğru açıklayalım, bilelim ki, herkes doğruyu bilsin: Biz Türkiye Cumhuriyetiz, milleti Türk olan. Ebediyen Türklüğü savunan ve Türk kalacak olan Türk Milletiyiz.

Aslolan bu! Biz Türk Milletiyiz! Ebediyen Türk olarak yaşayacağız.

Sağlıcakla kalın!

 
Fikri ATILBAZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR