Oyunlara Dikkat

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) daimi temsilcisi PYD/PKK2nın geçen ay Suriye'de 400 DEAŞ'lının Suriye Demokratik Güçleri (SDG) saflarına katıldığını açıkladı. Görmezden gelinen bu sorunla teröristlere karşı çifte standart uygulandığını söyledi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde uluslararası barış ve güvenliği tehdit eden terör eylemlerinin görüşüldüğü toplantıda konuştu. Ve hem terör örgütü DEAŞ'ın perol gelirlerinin nasıl da azaldığını bu yüzden petrol, doğal gaz Kaçakçısı DEAŞ'ın internet üzerinden gelir kaynaklarını arttırmaya çalıştığını anlattı.

Bu işten DEAŞ'a destek verenlerin sorumlu olduklarını ve geçen ay bu konuda ihlaller yaşandığına dikkat çekti. Bu hususta önemli bir noktanın PYD/PKK'nın geçtiğimiz ay 400 DEAŞ'lıyı serbest bıraktığını ve böylece 120 DEAŞ'lının SDG saflarına katıldığını belirtti. Düne kadar düşman olarak gördükleri DEAŞ'lı teröristlerle beraber yürüdüklerini. Bununla beraber Rus temsilci Amerika'nın Suriye rejim güçlerini vurmasını üzücü olarak açıkladı. Ve bu konuyu BMGK'de gündeme getireceklerini açıkladı.

İngiltere de yaptığı açıklama ile DEAŞ'ın kontrol ettiği toprakların neredeyse yüzde yüzünü kaybettiğini ve bununla birlikte Suriye ve Irak'da 7 milyondan fazla kişinin terör örgütünden kurtarıldığını anlattı. DEAŞ'ın zayıfladığını, parçalandığını anlatan İngiliz temsilcisi DEAŞ'ın dünyada tehdit oluşturmaya devam ettiğini belirtti. İnternetin kötüye kullanılmasının önlenmesi gerektiğini söyledi.

Bu kısa hikayeden anlıyoruz ki Suriye bölgesini teröristler yönetmektedir. Burada başat olan Amerika'nın destek olduğu PKK/PYD öne çıkmaktadır. Yani Amerika böylece hem kendi iç meselelerini halletmeye çalışmakta hem de bölgede terörist kuruluşlarını destekleyerek yanlarında olduğunu tüm dünyaya gösterme garabetini yaşamaktadır.

Bu hikayeden anlaşılmaktadır ki PKK/PYD, YPG, DEAŞ diye ayırmamalı, terörist teröristtir diyerek bu yapılanlara asla izin verilmemeli, hatta bu şekilde teröristlerin yanında kimse durmamalıdır. Özellikle Amerika bu konuda son derece hassasiyetle uyarılmalıdır. Yoksa sonu büyük derecede hüsran olacaktır. Bu çok iyi anlatılmalıdır. Amerika bu işin sonunda ne olacağını bilmek durumundadır. Kendi görüşleri geçer akçe olursa dünya büyük bir karmaşanın içine girecektir.

Yaşadıklarımız, yaşananların daha önceden planlanmış olmasını göstermektedir. Terör örgütlerinin öldürmesinden faydalanmak isteyen Amerika maskeli oyun oynarken yüzüne taktığı maske sıyrılmış ve yüzü açığa çıkmıştır. Maskesi düşen Amerika çıplak olmanın zorluğunu yaşamaktadır.

Ruslar, İngilizler, Almanlar ve Amerikalılar dünyayı ele geçirmek için savaş oyunu oynamaktalar. Burada bilinmesi gereken soru cevaplanması gereken sorudur. Amaçları ayrı ayrı gözükse de aynı amaçlardır. Sadece bu ülkeler bir olamamakta onun için amaçları ayrı devletlerin dile getirilmesi aynı olsa da ayrıymış gibi gösteriyorlar. Ancak bu yaptıkları onlar için çözüm olmayacaktır. Oyun hazırlayanlar hazırladıkları oyun içinde elleri ayakları birbirine karışır.

Anlaşılmalıdır ki terörist örgütleri destekleyenler onlarla birlikte kaybolacaklardır. Allah'ın ipi varken oyun kuranlar kurdukları oyunla birlikte yok olup gideceklerdir.

Sağlıcakla kalın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR