Anayasa ve CHP'den Y-CHP'ye

Milliyetçiliği sorgulamak, Ahmet Kaya ve benzeri hurdalıkların kabirlerini ziyaret eden kişilere mi düştü? Siz anayasa istemiyor; aksine varidatları sorgulanması gereken, klansız, etnik unsurlu bir anayasanın mevcut olmamasından rahatsız olan Kemal Kılıçdaroğlu ve partisi Y-CHP, bu hususları dile getirdi. Bunu, bir Türk Milliyetçisi olan Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu CHP'de, pardon şimdinin, kendilerince, Y- CHP'de yaptılar.

Ne bir milliyetçi diyebiliriz, ne de Türk Milliyetçisinin konuşması. Üslubuna dikkat ederek, gerçekleştirdiği konuşma, Türk'ten koparılmış, etnik unsurların at başı koşuşturduğu, Türklükten ırak, saf demokrasi anlamına gelen, ancak etnik unsurların adeta dans ettiği bir anayasadan söz ediyor. Görevini unutmuş olarak, Türklüğü unutmuş olarak, her vatandaşın, "Bu benim anayasam" demesini beklemektedirler.

Diyarbakır'da daha 2014 yılında, Y- CHP olduğunuzu açıklayan siz değil misiniz sayın Genel Başkan, bu yazdıklarımızı söyleyen, siz değil misiniz? "Bizi hala 1930'ların CHP'si gibi görmeyin. Dünya değişiyor, biz de değişiyoruz. Yeni şeyler söylüyoruz. Demokrasi ve özgürlüğü savunuyoruz'' bu ne demek sayın Kılıçdaroğlu? Kurulduğunuz da, Mustafa kemal Atatürk hadi İsmet Beyi de katalım, demokrasiyi ve özgürlüğü savunmuyorlar mıydı? Bundan her nedense, İzmir, İstanbul ve Ankara'da, dahası Türkiye'nin başka bir yerinde değil de bunları, bir tek, Diyarbakır ve benzeri doğu illerinde söylüyor. Bu ikili oynamak, neyin nesidir?

Atatürkçü partiyiz derken o ince, sinsi, dudak kıyısından gülümsemesini yapıp, milletle, Cumhuriyetle dalga geçen Y-CHP'nin, Diyarbakır cezaevi, Nevruz, Kürtçe'nin serbest olması, Halep'çe katliamının tanınması, mayınlı arazilerin temizlenmesi, koruculuk sistemin kalkması gibi bir çok konuda yasa teklifi verdikleri halde Diyarbakırlıların koşa koşa gidip AKP'ye oy verdiklerini dile getirerek bölge halkına oy vermedikleri için çıkışıyor!

Bölge halkına oy alamadıklarını vurgulamak için çatma yolunu seçmesi yine de affedilebilir. Ancak siz ve gösterdiğiniz politikalar sizi buralarda ya da fikıirdaşınız olan bazı ortam ve gazetelerde aklayabilir. Fakat gerçek manada Atatürk'ü ve yaptıklarını tersten okumanıza engel olamaz.

Bu işler, sayın Kılıçdaroğlu'nun, Küba Başkanı Castro öldüğünde yazdığı mesajdan ona nasıl gıpta ettiği, bağlılığı bellidir. Attığı tvette diyor ki, ''O, Atatürk'ün verdiği mücadeleyi örnek almış, halkının özgürlüğü için mücadele vermiş bir liderdi. Tarih seni asla unutmayacak Fidel Castro'' peki tarih kimi unutacak sayın Kılıçdaroğlu?  Türk Milletini mi?

Yine Diyarbakır'da Tahir Elçi'ye girişilen suikasttan sonra, "Diyarbakır kadim bir kenttir. Bütün kültürlerin izlerini bulabilirsiniz. Tarihi, edebiyatı vardır. Eğer siz bu kentin sokaklarını ayırırsanız, barikatlar kurarsanız bu kabul edilemez. Barikatları kuran arkadaşlar da o barikatları kaldırmalı, "kaldırın onları" diyoruz."  Teröristlere arkadaşım diyen biri nasıl olurda, PKK'dan ayrı bir söz edebilir? PKK'lılara karşı olabilir?

Bu dil neyin nesi? Nasıl konuşuyor bu adam? Bu adamın söylediklerine inanan var mı? İnanıyorum ki bu serseri mayın gibi konuşmalar yapan bu adam, kendi söylediklerine kendi de inanmıyordur. Bu CHP, Cumhuriyeti kuran felsefeyi taşımıyor. Onun için, "Biz 1930'ları CHP'si değiliz" diyor. Kendileri sorunu devam ettiriyor…  ''Sorun tarihsel kökleri olan bir sorun. Yeri ve zamanı geldiğinde biz kendi tarihimizle de yüzleşmeliyiz'' Bu dediğinizi ne zaman yapacaksınız sayın Kılıçdaroğlu? Sizin bu devamlı atlamalarınızdan, dönmelerinizden sıkıldık. Biraz düz durun, durduğunuz noktayı bilin? Yoksa bu şekilde davranmayla net bir görüş veya net bir faaliyet görmemiz mümkün değildir!

Türk olmaktan, Ne mutlu Türküm diyene! Demekten, Anayasamız da Türk'ün bulunmasından açıkça mutluyum deyin. Etnik unsurları canlandırmayan bir anayasa bizim savunduğumuz bir anayasadır, deyin.

Ancak siz başka şeyler yapıyorsunuz, Türk Milletini ne sanıyorsunuz? Söylediğiniz yalanlara, attığınız palavralara inanacak mı sanıyorsunuz? Her başkaldırının altında siz! Yani PKK'nın yanında da siz, FETÖ'nün yanında da siz! Gerçekten anlamıyoruz. Cumhuriyetçi de sizsiniz, terörist de, Fethullah'çı da sizsiniz! Bir karar verin artık siz ne ve necisiniz?  Bir insan nasıl olur da terörü savunup, özgürlükten, demokrasiden bahsedebilir? Bu ne alaka?

Türkçe konuşun, Türkçe durun, Türkçe davranın, Türk olun meselenin büyük bir kısmı mesele olmaktan çıkacak! Ancak siz de Türklü harici her şey var. Allah için, gerçekten inanıyorsanız, gerçekten tek dil kullanın! Doğu'da, Batı'da söyledikleriniz, kullandığınız dil aynı olsun! Düşünün bir, böyle davranır sanız, büyüyecek, irileşecek ve hep var olacaksınız. Ya da bazı zaman gelecek ki, ne söyler seniz söyleyin, inandırıcılığınız kalmayacak. Yine bu adam konuşuyor diyecekler ve anlattıklarınıza kimse inanmayacak sayın Kılıçdaroğlu. Lütfen kedinize gelin!

Sağlıcakla kalın! 

 

Fikri ATILBAZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR