Bu Sonuç!

Türkiye çok önemli bir dönüm noktasını "Evet" oylarının galip gelmesiyle, kazanmasıyla istediği şekilde geçti. Bu oylama öyle bir zafer getirdi ki, bu oylama sonucunda Türkiye kazanmış oldu. PKK ve onun gibiler bu oylamayla kaybettiler. Bu zafer 50+1 yerine, 1.300 milyon oy farkla gerçekleşti. Kızılan nokta bazıları olmaz dese de, ülkeyi karıştırmaya kalkışsa da, "Evet" oylarıyla Türkiye'nin gidişi, yol alışı değişmiş oldu.

Ancak şimdi baylar, önemsizce anasının ak sütü gibi helal Milliyetçi Hareket oylarıyla uğraşıyorlar. Yok, böyle bir şey olamazmış? Ya ne olurdu? Türkiye'nin bölünmesine asla müsaade etmeyen ve böldürmeyen bir partiden, nasıl böyle bir şey beklenebilir?

Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Birileri de öyle güreşe doymuyorlar. İşleri, güçleri "Evet" oylarını yok saymak, malum cephenin "Evet" değil "Hayır" demeleri Türk Milleti tarafından kabul görmedi. Çok ilginç ve önemli bir oylama oldu ve CHP'nin Y-CHP diye anıldığı, bölücü solun beraberce destekledikleri "Hayır" demeye canları yetmediler.

Alınan sonuç ne kadar kesin bir sonuç olsa da, bu sonucu kendine yakıştıramayan grup yine yediremedi. Gerçek şu ki, ne derseniz deyin referandum sadece AKP oylarıyla "Evet" kazandı diye hiçbir kimse konuşamaz ve iddia edemez. Aynen sadece MHP'lilerin oylarıyla "Evet" kazandı diyemezsiniz. Sadece MHP'lilerin oylarıyla kazanılmış bir seçim değildir. Bu halk oylamasını yok sayan baylar, akıllarına yer vermeyen baylar bilin ki, bu alınan "Evet" oylarında MHP'nin durumu, Liderden taraf olan, ülke sevgisiyle yanan "Önce Türkiye'm ve Milletim" diyen MHP de AKP'deki gibi memleket sevdalıları ile birlikte çalışmıştır.

Bütün ağız birliğine geçmiş olan partiler ve aşırı sol gruplar suçlanmaktadır. Ancak zaten ortamı geren bu çıplak gerçektir.  Onlara göre hayırcı olmayan, ihanet oluşumunda bulunmayan MHP öyle bir iş başarmıştır ki, Türkiye geleceğinin efendisi olmuştur.

Tüm solun desteklediği "Hayır" oyu bu kadarla kalmamış, yine elle tutulur bir oy almıştır. Bundan sonra yapılacak en iyi iş, "Evet" vakur ve kendilerine yakışır bir şekilde kabul edip Türk Milletinin kararına saygı göstermelidir. Herkes kabul etmelidir ki, 1987 yılında olduğu gibi karar çok daha fazla bir oyla, net olarak referandumu Türkiye tarafından net bir şekilde sonuçlanmıştır.

Bundan sonra yapılacak en iyi iş, sandıktan çıkan "Evet"i vakur bir şekilde kabul edip, Türk Milletinin kazancına saygı göstermelidir. Türkiye az da olsa bu oylamayı kazanmıştır. Belki oy oranı az bir farkla olmuştur. Ancak 1987 yılında yapılan halk oylaması da, 90 bin bir oy farkıyla sonuçlanmıştır.

Gerçek şudur ki, Türk Milleti kendi geleceği için, eşsiz kalması için gereğini yapmıştır. Büyük Türk Milletinin kendi geleceği için eşsiz kalması için gereğini yapmıştır. Büyük Türk Milletinin dönem için yapılan bu oylama herkes için hayırlı olsun. Büyük Türk Milleti için mübarek olsun!

Bu sonucu her ne kadar kaldıramayanlar olsa da, Türkiye üzerine düşeni çok iyi bir şekilde yapmış ve yarınların güçlü Türkiye'sinin temelini atmıştır. Sonuç budur! Ve net bir sonuçtur. Herkes bu sonuca eyvallah demek zorundadır. Aksini iddia edenler Türkiye'nin aleyhine hareket edenlerdir. Ne yazık ki gerçek budur!

Türkiye "Evet" demiştir. Gerçek olan budur. Tüm muhalefetin birliğine rağmen bu zafer kazanılmıştır. Herkes bu sonucu kabul etmelidir!

Sağlıcakla kalın!

 

Fikri ATILBAZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR