Bu Tavır Nedendir?

Böylesi bir uygulama olur mu? Ne yazık ki Amerika'nın anlamsız hareketinin nedeni nedir? Çirkin adam yaptı yapacağını. Sizin kurumunuzda görev yapanlar, yaptıkları her ne ise yapsın ama sizin kanunlarınız bu adamı yargılayamazsınız diyenler kapıları yüzümüze kapattılar. İyi de bu yaptığınız sizi suçsuz kılmaz ki.

Aslına bakarsanız nedir bu Türkiye düşmanlığı? Nedendir? Geçmişte ağır darbeler alarak yinede Allah'ın yardımıyla yedi düvele karşı dik durarak savaştık ve her şeye her düşmanlığa rağmen, tüm dünyaya rağmen bağımsızlığımızı kazandık. O günden beri bize düşman olanlar düşmanlıklarını genelde gizli kalarak, saklanarak sürdürdüler. Bu durum hala sürmektedir. İstenen odur ki durum ne olursa olsun Türkiye katlanmalı ve sesini çıkarmamalıdır.

Biz ki en kötü, en yalnız olduğumuz zamanda Allah'ın yardımıyla Kurtuluş Savaşını gerçekleştirip dünyayı şaşkına çevirdik. Öyleyse Amerika bu aldığı kararı bağımsız mahkemelerimize karşı mı aldı?

Türkiye, kendisine karşı girişilen anlamsız ve düşmanca girişimcilere karşı bugünde dğru olarak davranılmaktadır. Haksız olayları yaşıyoruz. Amerika'nın bu tavrının arkasında yatan gerçek nedir? Yaptığı bu hayasızlığın anlamı nedir, bu yaptığı nedendir? Türkiye'yi küçük görüp, her verdiği kararın, aldığı kararın Türkiye'nin kararı olacağını sananlar, tutuklama olayı karşısında şaşırıp kalmış, şaşkınlığı geçmeye başlayınca Türkiye'ye karşı vize yasağını uygulama kararı almıştır.

Fetö'yü topraklarında barındıran, Türkiye'yi zora sokacağını sanan Amerika ne yaptığını çok iyi bilmelidir. Amerika kendisi uygun gördüğü her şekilde davranacak bizde ne isteniyorsa yapacağız. Kimse kusura bakmasın ama Türkiye kimsenin malı, yönettiği ülke değildir ve bu amaçla istenen hiçbir şeyi kabul etmeyecektir. Biz bugüne kadar Amerika'nın her yaptığın katlandık, dibimizde kurdurduğu Kürt devletine bile sessiz kaldı.

Yeter artık biz kavgalı olmak istemiyoruz. Amerika'yı düşmanımız olarak görmek istemiyoruz. İnşallah öylede olmaz. Ancak yaşadıklarımız Amerika'nın Türkiye'nin karşısında Fetö'yü kucaklayan bir devlet olarak göstermektedir. Yapılması gereken ilk iş Amerika'nın düşmanca tavırlardan kaçınması, yaptığı akıl almaz işlerle bizi daha fazla Rusya'ya yaklaştırmasın.

Herkes dikkatli davranmalıdır.

Sağlıcakla kalın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR