CHP, HDP, İYİ'dir İYİ

Şu an tamamen bir karmaşa yaşıyoruz. Herkes aklınca konuşuyor ve bir savaş içindeyken kaypaklık yapan, önce Afrin'e yapılan operasyonunu eleştiren sonrasında da Türk Milleti askerinin, hükümetinin aldığı kararla önce dalga geçen, hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu'nun, Meral Akşener'in açıklamalarını önce söylediklerini dikkatle takip edelim.

Kemal Kılıçdaroğlu: "Oraya asker sokacaksanız, seni kefenle karşılayan arkadaşlarını gönder önce."

Meral Akşener: "Özellikle "one minute" olayından sonra, annelerinin dantelli masa örtüleriyle 'ölmeye ölmeye geldik diye bağıran şu kefenli tosunların da isim isim tespit edilip, mutlaka askere alınmasını ve Afrin operasyonunda başrolde yer almalarını tavsiye ediyorum"

Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin silah yardımı yaptığı PKK'nın Suriye kolu için "YPG terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum" sözlerini kullanmış birisiydi. Hainler için ne güzel tarif değil mi? YPG'ye terörist değildir demek sizi Türkiye'yi düşünen, Türkiye için var olan bir parti olmadığınızı ispat eder.

Genel Sekreter olan Aytun Çıray "İYİ Parti, beka sorunu yaratabilecek Afrin savaş senaryolarına tamamen karşıdır" şeklinde yapmıştı. Meral Akşener'de Afrin Operasyonunun önemini "Önce tosunları gönderin" diyerek sulandırmaya çalıştı.

"Kürtlersiz bir Türkiye asla düşünülmemelidir. Böyle bir durumda, Fırat'ın ötesinin Kürdistan, batısının da Türkiye olarak kalmayacağını asla akıldan çıkarılmamalıdır." İfadelerini koyduran Meral Akşener'e ne deseniz fayda etmeyecektir. Bu kadar bölücü açıklamayı milliyetçiyim diye geçinen biri nasıl paylaşır.

HDP'nin ön saflarda bulunan Şanlıurfa milletvekili Osman Baydemir anlatıyor, kendince Afrin'e giren Türk Ordusunu, hükümetle birlikte can düşmanı MHP'yi ve düne kadar çok samimi oldukları CHP'yi nasıl da koalisyon kurdular diye eleştiriyor.

"Kızılelma koalisyonu" kurulduğunu söyleyen Baydemir "6 yıl süren Suriye iç savaşında Afrin bölgesi bir barış vahasıydı. AKP, MHP, CHP koalisyonu Suriye'de savaşın girmediği Afrin'e 'zeytin dalı' adıyla savaşı taşıdı."

Numan Kurtulmuş'un "HDP safını belli etsin" dediğini hatırlatan Baydemir "Sayın Kurtulmuş, bizim safımız çok açık, nettir. Biz barışın, özgürlüğün, hakkın, hakikatin, safındayız. Sizin gibi zırt pırt saf değiştirmiyoruz. Bakanlık, başbakan yardımcılığı teklif edildiğinde sırtımızı yoldaşlarımıza, dostlarımıza dönmüyoruz."

Bu açıklamaları yapan Osman Baydemir ve patisinin, onlarla bir olup fikir yürütenlerin barıştan, özgürlükten anladıkları nedir? Nasıl olur da bu adamlar hakkın, hakikatin safındayız diye söylüyorlar. Hangi saftalar. Bu durdukları saf kesinlikle doğru olmayan bir saftır. Sonra suçlamalarınıza, ithamlarınıza açıklık getirin. Üstü kapalı konuşmayın. Bilmemiz gereken bir husus varsa açık açık söyleyin. Bizde vatandaş olarak bilelim.

Bu açıklamaları yapan insanlardan ne bekleyebiliriz? Çünkü Türkiye'nin hayrına olabilecek her şeye karşıdırlar.

Her şey ortada. Türk partisi olsalar da Türkiye aleyhine konuşabiliyorlar. Onlar ne söylerse söylesin Türkiye hak olan neyse onu yapacaktır. Herkes kimin ne olduğunu çok iyi biliyor. Ve tüm dünya neyin ne olduğunu ve Türk Milleti çok iyi anlamıştır.

Sağlıcakla kalın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR