HDP Yok Hükmünde

 

Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar ve bunu övünçle söyleyip, kabul edenler, Türkiye'ye Türkiye diyenler, Birlik ve beraberliğimizden vatan çıkaralar, Önce Türkiye diyenler, Ülkem diyenler Milli İradenin ortak paydasıdırlar. Onların da Türkiye için yapılacak bir faaliyetin içinde bulunmaları gerekir.

Bu açıdan baktığımızda HDP denen parti Türkiye için yapılacak olan bir faaliyetin içine sokulabilir mi? Sokulması normal midir? Demokrasi Mitingine çağrılmamışlar. Bunun yanlış olduğunu söyleyen pozitivizm ile kafaları karıştırılmış olan hak savunucularının ve bazı HDP'li vekillerin HDP'nin hem de demokrasi mitinge çağrılmamasını eleştirmişler, eleştirmekteler.

Öncelikle bu kafa da olan insanlara sormanın lüzumlu bir hal aldığı soruları yöneltmeliyiz: Öncelikle efendiler cevaplamanız gereken, HDP'nin demokrasiden ne anladığıdır? Demokrasi denilince sahip oldukları Marksist ideoloji gereği, yıkılmadan önce Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği, Demokratik Almanya'nın sahip oldukları dikta rejimlerini mi anlıyor, gerçek demokrasiyi, egemenliğin halkın elinde olduğu demokrasiyi mi?

PKK'ya terör örgütü değil de, özgürlük savaşçılarının olduğu bir gözle bakan adamlardan ne hayır gelir? Ne olacağını sanıyorsunuz? Öldürmeyi, kan akıtmayı özgürleşmek olarak algılayan, binlerce yıldır Türk toprakları diye nitelen bu coğrafyaya, "Bu yerler Kürdistan'dır" deme hadsizliğini gösterenlere nasıl Türk Devleti mensubu diyebiliriz? Bu ülkeyi Birleşmiş Milletler kapısı gibi gören, söze başladılar mı tarihi gerçeklikten uzak 36 etnik gruptan söz ederek mangalda kül bırakmayanlara nasıl saygı göstereceğiz?

Birlik ve beraberlikten; bölünmüşlük, ayrışma, ayrı devlet kurma, özerklik anlamı çıkaran bir partiyi siyasi bir parti olarak kabul etmek saf dillikten, ahmaklıktan başka bir şey olmayacaktır!

Canlı bombaları savunan, silahı kurtuluş olarak gören, ateşe tapanlar topluluğunu, kurtarıcı gören, askerlerin, polislerin şehit edilmesini normal karşılayan, korucuların şehit olmalarını gerekli gören, kandan geçinen zihniyetin eseri olarak, memleketin batısında yaşayan insanlardan da oy alsın diye bebek katili tarafından zoka gibi kurulan ve demokrasi bahane edilerek meydana atılan, zokayı yutarsa millet yutar diyerek, ucuna ilgi çekici isimleri, sanatçıları, politikacıları, aydınları yem olarak takanlar, değişik birliktelikleri yaşayan insanları nasıl olurda Türkiye'nin geleceği için konuşan insanlar diye niteleyeceğiz?

7 Haziranda, Milliyetçi Ülkücü Hareketi ve muhterem Lideri Devlet Bahçeli'yi sazan gibi ellerinde olmayan, bir alçaltıcı teklifte bulunanlar, oynanan oyunun içinde, kırmızı plaka uğruna HDP'yi meşrulaştıracağını sanan Yeni CHP'liler ve MHP içindeki bazı müzmin muhalifler tarafından, Liderin bu oyuna düşeceğini, bu oltaya geleceğini sananlar, yanılgılarının gerçekleşmemesine rağmen Devleti yıkmak olduğunu o gün olmasa da bugün gördüler. Şimdi yaşananlara bakınca Lider Bahçeli'nin neden 'hayırcı' olduğunu görürler. Bu hayırları kabul etmeyen ve memleketin bölünmesine evet demek olan şeyleri kabul edenlerin nasıl bir yanlışın içinde oldukları ortaya çıkmıştır.

Bu kapsamda HDP denen PKK temsilcisi bir partinin bugün yok sayılması, milyonlarca oy almış bir partiyi nasıl fulü görüyorsunuz diyenlerin, HDP'nin paralelce ele geçirilen yerlerde, HDP'ye en çok oy çıkmasının ne anlama geldiğinin en iyi göstergesidir.

HDP'nin altında oy aldık diyerek MHP'yi eleştirenlerin, şimdi MHP'nin ve muhterem Lideri Devlet Bahçeli'nin aldığı kararlarla, kriz anında yeraltına inmeyen tavrıyla, Devlete sahip çıkmasıyla, ülkeyi yönetenlerin yapması gerekenleri adeta kriz masası kurup yapılması gerekenleri yapmasıyla övünmesi gerekenler, bataklıkta debelenmeyi tercih ediyorlarsa, Ülkücü değillerdir!

15 Temmuz gecesinden, Kara Cuma'dan bu yana her Ülkücünün, dik yürüyüşlerin, şerefle göğsünün kabarmasına sebep olan bir Lidere hala daha laf söyleyenler, hakaret edenler varsa yazıklar olsun!

MHP'nin ve Lideri Devlet Bahçeli'nin hayırlarının farkına inşallah herkes varmıştır. HDP'nin yok hükmünde sayılmasına geç bile kalınmıştır. İnşallah bu gidişata devam edilir. Kıyametten sonra cenneti hedefleyenler, yolculuklarında inşallah dünyalıkları arasına HDP'yi almazlar!

Sağlıcakla kalın!

 

Fikri ATILBAZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR