Milliyetçi Hareket Partisinin Varlık Sebebi Bu

Dün gece Show Tv ile beraber iki kanalda daha yayınlanan canlı yayında Başbakan Binali Yıldırım, bayan tarafından kendine yöneltilen soru karşısında verdiği cevap gayet ilginç ve bir hakkı teslim etmekti. Bayan bu getirilen anayasa değişikliğinin, daha sonra değişebileceği ve başkanlık sisteminin gelebileceği arkadaşları arasında ve konuştuğu insanlar arasında sorun olmuş. Bunu Başbakana soruyor ve sonra da aldığı cevapla -her halde başka bir cevap bekliyordu- suratı düşüyor.

Bu konu hakkında başbakan Binali Yıldırımın cevabı gayet ilginç oluyor. Şöyle ki: "Terörle amansız mücadele verirken, çevremizde bunca sorunlar olurken böyle bir şey olabilir mi? Milliyetçi Hareket Partisi buna destek verir mi? Milliyetçi Hareket Partisi ile biz bunu hazırladık. Bu ne demektir? Milliyetçi Hareket Partisi 'Eyalet sistemine olur verdi'. Böyle bir şey düşünebilir misiniz? Hadi diyelim bizim hakkımızda düşünülüyor olsa bile biz de böyle zinhar olmaz ama Milliyetçi Hareket Partisinin varlık sebebi bu. Türkiye'nin üniter yapısının korunması, tek bayrak, tek devlet, tek vatan, tek millet olgusunun devam ettirilmesi. Onun için bunların hiç gerçekle uzaktan yakından alakası yok. Bu işe artık çok inanan da yok."

"Anayasa değişikliğine ilişkin "Rejim değişiyor", "Eyalet sistemi gelecek", "Tek adam olacak", "Meclis ortadan kalkıyor" şeklinde eleştiriler yapıldığını hatırlatan Yıldırım, bunların hiçbirinin tutmadığını her gün yeni şeylerin çıkartıldığını ifade etti.

Evet Başbakan Yıldırım bu açıklamayla 4/4'lük bir iş yaptı. Hakların kolay yendiği bir dönemde MHP'ye hakkını teslim etmiş oldu. Soru cevap şeklinde olan bu açılama gerçekten çok önemlidir. MHP'nin nasıl bir parti olduğunu vurgulayan ve bu konuyu en iyi şekilde bağlayan bir açıklama yapmış oldu: "Milliyetçi Hareket Partisinin varlık sebebi bu." Bu kadar keskin ve tutarlı, dosdoğru bir açıklama.

Bunu inanıyorum ki, işleri güçleri MHP düşmanlığı yapmakta olan, doğru yollu ablanın peşinden giden anlı şanlı isimlerin yüzlerine patlamış bir cevap, gerçek, tamamen doğru ve gerçek bir cevap olmuştur. Bu gerçek karşısında daha da konuşan var ise susmalıdır. Geçekler, doğru açıklamalar bunu gerektirmektedir.

Evet, bu yolda AKP'le yürümeyi kabul eden MHP, gerçekleri incelemiş, bu ortamda yapılabilecek en güzel ve en doğru anayasa da AKP ile anlaşmış, anayasanın ilk dört maddesini, yine anayasa da kalmasını sağlayarak, dağınık sitemden kurtulmamızı sağlamıştır. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi için "Önce ülkem ve milletim" sloganı boş ve anlamsız bir slogan değildir.

Hatta her şey bu gerçekten sonra gelir. Ülkem ve Milletimden öte bir şey yoktur MHP için. Bayraktan, Türk'ten önce bir şey olmamıştır. Tüm bu gerçekler, İslam Dini içinde eritilerek İslam olan bir Devlettir, Türkiye. Tüm ömrünü ilahi kelimetullah uğruna adamış olan dünyanın gelecekteki en büyük ülkesi olacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti hem bugünkü adımız hem de yarınlardaki lekesiz ve temiz adımız olacaktır

Türkiye, yoluna devam edecektir. Ve bu yol gerçek bir yoldur. Doğru, ilelebet tamamıyla gerçek bir yoldur. Kollarımızın bağlı olmaması, gözlerimizin açık olması bizi tamamıyla gerçek yapan, Türkiye Cumhuriyeti yapan bir gerçektir. Yolumuz açık olsun!

Sağlıcakla kalın!

 

Fikri ATILBAZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR