Oyun İçinde Oyun

Türkiye ilgi odağına Amerika'yı oturttu, buna karşılık olarak açıkta, yalnız başına bıraktığımız Rusya Amerika gibi Suriye'de terör örgütlerini desteklemediği için gözden kaçmış olabilir. Böylece Mihraç Ulaç gibi bir terörist Rusya gibi bir ülkeye giriyor. Rusya denilen ülke İkinci bir dev olan, onun için yaptığı toplantıya bu teröristin katılması Rusya yönetiminden habersiz bir iş olmayacağı çok açık ve nettir.

Sormak lazım nasıl oluyor da Ruslar, Reyhanlı katliamının sorumlusu terör örgütünün elebaşı Mihraç Ural'ın Soçi'de ki "Suriye'nin geleceği" toplantısına katılmasına göz yumdular. Ruslar bir oyun oynuyor, ancak; bakalım ne olacak? AKP, Rusların oynadığı oyunu anlayıp çözecek mi?

Bir başka sorun da İsrail'in benzer bir şekilde Suriye'ye girmesi… Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı operasyonun bir benzerini Suriye'nin güneyinde operasyona başlama hazırlığı bilgisi basına sızdırılmıştır. Suriye'de, Türkiye'nin gösterdiği cesareti yakalamaya çalışan İsrail, Türkiye için hayat sebebini fırsat bildi ve kendi çıkarı için kullanacağını gizliden açıkladı. Ve bölgede hakim kuvvet olan Dürzileri kendine yürüyecek dost seçti ve onlarla yürüyecekmiş.

Türkiye Afrin'e canı öyle istediği için değil, kendisi için beka sorunu olduğu için girdi. Bölgede ülkesi olan Türkiye bölgede bulunan PKK, PYD, YPG ve İŞİD'i hem bölgeye, hem de kendine yani Cumhuriyete düşman olarak bildi ve onun için sahaya indi. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu tam manasıyla anlatabildimse ne mutlu bana. Şunu herkes bilmeli ki doğrudan doğruya Türkiye'yi suçlayamayanlar Türkiye'ye saldırmayı ÖSO üzerinden yapıyorlar içeridekiler de, dışarıdakiler de Türkiye'ye saldırıyı ÖSO üzerinden yapıyorlar.

Artık bu meseleye beka sorunu olarak bakmayanlar yani en başta CHP, bir gerçeği açık açık bellediler. Türkiye oyun oynanacak, istediğini ya da dediklerini yaptıracak maraba konumunda bir ülke değildir. Türkiye, canı sıkıldığında bir kenara, bucağa atılıp, istediğini yatıkları ya da yaptıracakları bir ülke değildir. Türkiye'yi başkalarının istediği şekilde görmeyi hissettirenler, Türkiye'yi büyük bir azabın içine ittiler. Buradan sağ salim çıkmak kolay değildi. Ancak çıkmak için her türlü işlemi yapıyor ve yapacak da. Allah'ın izniyle Türkiye Cumhuriyeti olarak girdiğimiz Suriye batağından sapa sağlam şekilde çıkacağız.

Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın hainlerle karşımıza dikilse de yıkılıp gideceklerdir. Bu sorundan suçu olan hiç kimse istediği şekilde çıkamayacaklardır. Bize böyle bir son hazırlayanlar içlerindeki tutulmaz, bir yere konmaz hainlerle yola devam etmemiz mümkün değildir.

İçimizdeki hainlerle yaşamaya bir anlam veremeyenler, her seferinde vatan hainlerinin aynı kişiler olduğunu, aynı pişkinlikle hareket ettiklerini cümle alem görmüştür. Ve bu oluşum içinde yer almadılar. İşte bu işlerin yani milliyetçiliğin başında gelen insanlar hainleri yok etmeye ant içmişlerdir. Tabii ki Türk Ordusu bu işe yetecek güçtedir. Sivil olarak bu işe soyunanlar bu hainleri bulundukları yerde, gazeteciyse gazeteci, bankacıysa bankacı, politikacıysa politikacı, dinsizse dinsiz olarak girdikleri kabuk altında savaş alanını genişletenleri görenler tabi ki yapacaklarını yapacaklardır.

Sağlıcakla kalın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR