Ahmet Alperen Cengiz

Ahmet Alperen Cengiz

Küresel Dünya Savaşı: TERÖRİZM

15 Temmuz darbe(işgal)girişiminin ardından yaşanılan terör faaliyetleri ve verdiğimiz şehitlerin acı bilançosu şaşkınlık verecek düzeyde.

Trabzon, Siirt, Diyarbakır, Hakkâri, Van, Bitlis, Adıyaman, Ordu, Şırnak, Elazığ…

Ve dün Gaziantep!

Bu hususun müsebbibi kim?

Terör ve terörizm…

Tüm dünyaya kene gibi yapışmış ve ülkemizin de en çok mağduru olduğu ama konuşulması gerektiği kadar konuşulmayan, akademik araştırılması yapılmayan ve sosyolojik yapısı çözülmeyen bir durum.

Terörizm; Siyasal, dinsel ve ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla mevcut toplumlara yönelik her türlü şiddeti içeren faaliyetlerin tümüdür.

Terörü ve terörizmi var eden en büyük iki unsur medya ve finansal kaynaklardır. Propaganda ve halka dayatılan korkuyu medya aracılığı ile yapan terörizm, finansal kaynağını genellikle uyuşturucu ticareti, insan kaçakçılığı, büyük çaplı soygunlar ve haraçlar ile yapmaktadır.

Terörizm resmi tanımlamaları yukarıda ki gibi olan ama günümüzde daha çok küresel ülkelerin manda ve himaye sahibi olmak için ülkelere bela ettiği bir yapılanma oldu.

Peki neden açıkça işgal etmiyor da böyle meşakkatli bir politika izliyor?

Bu sorunun cevabı Terörizmin ortaya çıkmasında saklıdır.

2. Dünya Savaşından sonra girilen Soğuk Savaş Dönemi ülkelerin birbirlerini stratejik olarak tehdit etmesiydi. Bu stratejik savaş, zamanla nükleer ve kimyasal silahları ortaya çıkardı ve bu silahlar toplumlar üzerinde açık tehdit oluşturdu. Yani savaş devletler arası rekabetten daha çok toplumları yok etmek üzere oldu.

Korku ve saldırganlık duygusunu bir arada yaşayan ülkeler için durum iç açıcı değildi. Yeni savaş stratejisi çalışmaları ortaya terörizmi doğurdu.

Böylece ülkeler gizliden finans ve organize ettiği, misyon ve vizyon ilişiği kurduğu terör örgütlerini sömürü elde etmek istedikleri ülkelerin önceden belirlenmiş bölgelere yerleştirerek, istediklerini kukla örgütler aracılığıyla ulaşacaktır.Yüklediği misyon ve vizyon tarihi sürecini tamamladıktan sonra ise görevini başka bir kukla örgüte devam edecektir.

Bakınız 1970lerde Ermeni asıllı ASALA terör örgütü, Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesinde kurmak istedikleri Büyük Ermenistan ideolojisi ile 1980lere kadar genellikle diplomatlarımızı katlederek faaliyetler göstermiştir. Küresel güç hegemonyalarının yüklediği misyon ve vizyon tarihi süresini tamamladıktan sonra kukla örgüt görevini bu sefer Türkiye’nin Güney Doğusunda kurmak istedikleri bağımsız Kürdistan ideolojisi ile PKK devraldı.

ASALA’nın ideolojisi biraz çürük geldi çünkü Türkiye’nin Doğusunda ayrılıkçı bir devlet kuracak kadar Ermeni yok. Bundan ders almış olacaklar ki PKK kukla örgütünü tasarlarken temel misyonu, Güney Doğu’da yaşayan Kürt halkının duygularını kullanan bir Kürdistan ideolojisi yükledi.,

Diğer irili ufaklı örgütleri incelediğimizde de arkasında ya bir küresel devlet desteği ya da başka bir ülke misyonu olduğunu göreceğiz. Sol marjinal örgütler olarak nitelendirdiğimiz DHKP-C ve MLKP gibi yapılanmaların arkasında Rus tescili olduğu gibi…,

Ülkemizin en çok uğraştığı terörizm bugün sınır komşumuz olan Suriye ve Irak’da hat safhaya ulaşmış durumda. Üzerinde sıkça durduğumuz kukla örgütler aracılığı ile emperyalist devletler Ortadoğu’da petrol ve doğalgaz sömürüsü politikalar izliyor. Ama ne hikmetse ABD, Irak’ı işgal ettiğinde ilk yaptığı petrol ve doğalgaz üslerini ele geçirmek değil, kütüphaneleri yakmaktı. Bu husus bizlere Ortadoğu kargaşasının ve kukla örgütlerin sömürü devletlerin inançlarına değirmen suyu taşıdığını gösteriyor.

Yaşadığımız son günlerde ise ülkemizde ki terör faaliyetleri o kadar çok arttı ki, gün olmuyor bir bomba daha patlamasın.

19 Temmuzdan bu yana her gün, ama her gün şehit verdiğimize inana biliyor musunuz?

İnanılacak gibi değil dediğimiz her şeyi yaşıyoruz bugünlerde…

Son zamanlarda neden arttı bu terörizm?

Evet, bende sizin gibi 15 Temmuz ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum.

İşte bu yüzden 15 Temmuz işgal girişimi diyorum çünkü; 15 Temmuz günü gerçekleşmeyen darbe(!) girişimi gerçekleşseydi ülkede iç huzur bozuldu Türkiye’ye barış götürüyoruz diyerek işgal edeceklerdi ülkemizi.

Şimdi ise artan terör faaliyetlerini mazeret göstererek yapmak isteyecekler bu işgali.

Batı da birkaç bomba sesine daha hazır olun…

Bu da benim komplo teorim!

İnşallah ben söylemiştim demem.

Yanılmayı inanın her şeyden çok istiyorum.

Selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Alperen Cengiz Arşivi
SON YAZILAR