Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun

Karanlık etrafınızı sardığı an, çevrenizi çakallar sardığı an gerçeği savunan, gerçeği gören, inancını hiç yitirmeyen, Allah'a iman eden, özgürlük için yaşamayı isteyen bunun için imanını ve inancıyla beraber hem hal olan bir Milletin Millet olduğunu dünyaya kabul ettiren, bunun için savaşan ve topraklarında bunu yaşayan ve yaşatan kendini fark ettiren ve Allah'ın izniyle İslam'a inanmış peygamberi Hz. Muhammed'in peşinden, izinden korkusuzca giden Allah kulları, tarih boyunca mazlumun yanında yer alan, tüm engellere rağmen Devlet haline gelen ve kahpelere karşı savaş veren ve hala yıllar geçmesine rağmen kahpe çocuklarının yeni nesil oyunlarıyla karşılaştık. Bütün bu kahpeliklerin karşısında dik durmayı dün de becermiştik, bugün de becermekteyiz, yarında becereceğiz Allah'ın izniyle.

Çünkü biz bugün de tekrarlanan, bize karşı kurulan tuzakların ve el birliği içinde bize Müslüman Türk'e karşı verilen savaşı Cumhuriyeti kurmuş olan ruhların ve liderleri Mustafa Kemal'in İzinden gitmeyi kabul etmiş Başbuğ Alparslan Türkeş'in kurduğu, bugün önderliğini Lider Devlet Bahçeli'nin yaptığı Ülkücü Hareket bu yenilik, bu inanç ve imanla her daim ve her zaman Allah'ın izniyle en büyük Türkiye demeye yemin etmiş insanların Türkiye Cumhuriyetini kurmuş ve devam ettiren, tarihine, tüm Başbuğlarına, Atatürklerine sadakatle bağlı olan tarihten gelen Bozkurt'lar bugün de başaracaklardır.

Onun için düşman devletlere karşı her daim uyanık olması gereken Türk Milletinin fertleri olan Ülkücüler, Liderlerinin emrinde Başbuğlarına saygılı ve rahmetle anan Ülkücü inancı aşılayarak yüz yıllardır var ola geldiği gibi bugün de dün olduğu gibi Türk Milletinin yanında, Allah'ın emrinde olarak varlığını sürdürecektir.

İşte bugün bizim biz olduğumuzu, imanlı Türk Milletinin ataları gibi kavrayan Hareket'in eşsiz Bozkurtları olarak gerçekleştiriyoruz. İşte Ülkücü Hareket bu demektir, bunu herkes böyle bilmeli ve bilerek davranmalıdır.

Mustafa Kemal'in emrinde olan askerler, Türk Milleti, Türk Milliyetçileri bir olmuşlar aynı hedef için aynı noktaya vurarak savaşı kazandık ve Türk Milleti olarak Devletimizi kurduk. Savaşı anlatmamıza gerek yok, çünkü bu savaş Türk'ün özgürlüğüne sebep olmuştur.

Bu birlik ve beraberlik bize karşımıza çıkan devletlerle birlikte hareket eden içimizdeki Ali Kemal'lerin ihanetiyle birlikte Milletin Mustafa Kemal'in emrinde savaş etmeye karar vermesi, bu savaşın sonunda kati kararla "Efendiler, yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz! Türkiye Devletinin hükümet şekli Cumhuriyet'tir!" diyen Mustafa Kemal

1- Vatan bir bütündür, bölünemez.

2- Millet, her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı, top yekün kendisini savunacak ve direnecektir.

3- Milli gücü kullanmak ve milli iradeyi hakim kılmak temel ilkedir.

4- Manda ve himaye kabul olunamaz diyenlerin 23 Temmuz 1919 Erzurum Kongresi'nde alınan kararların doğruluğunu herkese göstermiştir.

Bu ilkeli davranış bize savaşı zaferle tamamlamamızı, Türkiye Cumhuriyetini kurmamızı sağlamıştır. Ve hiçbir şekilde, kanla ve irfanla kurduğumuz bu Cumhuriyeti kimseye yıktırmayacağımızı ve sonsuza kadar yaşatacağımıza yemin etmiştik. Şimdi de o yeminin sahipleri olarak Türkiye Cumhuriyetini kimseye yıktırmayacağız. Bu hevesle nefes alıp verenler boş insanlardır.

Bir Türk için söylenecek en güzel şey Atatürk'ün söylemiş olduğu güzel sözdür:

Ne mutlu Türküm diyene"

Cumhuriyet bayramınız kutlu ve mutlu olsun!

Sağlıcakla kalın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR