Ey İngiliz Bozması

Bugün tüm ülkemizde asimetrik saldırılar yapılmaktadır. Buna dikkat etmeliyiz. Aslolan budur. Gücümüzü bilenler, bize top yekun bir saldırı planlıyorlar. Bunda başarı elde eden Amerika'nın çuvalına girmiş oluyor. Olay budur. Amerika, yanına aldığı bu köpeklerle beraber planlarını genişletiyor, bize saldırıları tekmil bir eden zihniyet yavaş ve yumuşak adımlarla gitmiş olsa da bazen köpekliğinden arınamıyor ve dişlerini bize karşı da çıkarıyor. Adeta bizi etimizden yakalamaya çalışıyor. Tüm dünyaya yaptıkları gibi…

Alçaklıklarına nasıl bir savaş vereceklerini şaşıranlar, tüm dünyayı, Haçlı dünyasını yanına alarak, bazı kös kafaları da yanlarına çekerek yürümeye, tarih boyu diz çökmeyen Türklerle mücadele etmeye çabalıyorlar. Bunda başarılı olmaları beklenemez, beklenmemelidir. Amerika, o kadar Başkan değiştirdi; ama gerçek manada Türkiye ile ilgili olarak fikir değiştirmedi. İşte bu da gerçek bir ülkeyle düşman oldu. Bu ülkenin yarısından çoğu onun düşmanı olduğunu bilmeden davransa da Amerika düşmanımız. Bu düşmanlığı tam olarak atamasalar da, er ya da geç karşımıza yanında besledikleri köpekleriyle beraber dik durmaya çalışmaktadır. Oyun içinde oyun kurmakta mahir olan bu zavallılar, içimizdeki bulunması gereken adamlara çok rahat ermektedir.

Kimi zaman bir politikacıya hamilik yapan Amerika, kimi zamanda din adımı vasfı altında insanlara hem hamilik, hem de ağabeylik yaparak uçurumun kıyısında gezinmeyi bir ilke olarak saymaktadır. Bu tavır ve gidişatı şeytani bir istek ve şeytanla anlaşmış olabileceklerini gösteriyor. Bu şekilde hep karşımıza çıkmaları onları hiçbir zaman ders almadıklarını, akıllanmadıklarını gösteriyor.

2011 yılında cemaati kullanarak bu noktada en tehlikeli gördükleri Milliyetçi Hareket Partisi ve Lider Devlet Bahçeliyi gördükleri için kaset oyunlarını MHP'ye karşı oynadılar. Bununla birlikte Türkiye içinde pek çok noktada Milliyetçi Harekete karşı tezgah ve komplo kurdular. İktidarı buna alet ettiler. PKK'ya kimi zaman yürü kimi zaman dur dediler; ama her iki deyişte de PKK'ya teslim olduklarını anladılar, onlarla aklı başında insan gibi davranılmayacağını anladılar.

Türkiye'yi yalnız başlarına karşı diz çöktüremeyeceklerini tam manasıyla öğrendiler. Tüm girişimleri bu yüzden açıkta kaldı. İşte Amerika ve çömezleri bir kez daha taşa takıldılar. O Büyük Devlet Amerika diye anılsa da, hepsinin yanında yer almaları gerçeğin ne olduğunu hem onlar hem de yavru Devletleri anladı.

Tam bu noktada ortaya İngiliz Devleti çıktı. Amerika'yı başımıza dert eden İngiltere yeni film çekmeye başladı. Türkiye'ye yine yeniden yıllar sonra, "Hasta Adam" yakıştırmasını yapan akıllı adamın ne olduğunu çözebilirsek sorun olmayacak. Hele İngiliz tarihçi akademisyen, Mark Almond, "Türkiye Avrupa'nın yanı başındaki hasta adama mı dönüşüyor? Suriye'deki radikal cihatçıların Taliban benzeri bir tehdit yarattığı bir Pakistan örneğine mi benzemeye başladı?

Maalesef on yıllarca bölgede model ülke olarak gösterilen Türkiye, önünü Pakistan'ın açtığı yoldan yokuş aşağı ilerliyor."

Gerçek öyle mi acaba? Türkiye, yol açan, takip edilmeyecek ülke olan Pakistan'ın peşinden mi gidiyor? Bunu tüm dünya ile birlikte doğruluğunu hep birlikte göreceğiz. Bu aşama da ne yapmak istiyorlar hep beraber göreceğiz?

Yaşananlara, olup bitenlere bakınca, MHP'nin eli hiç bu kadar güçlü olmamıştı!

Sağlıcakla kalın!

 
Fikri ATILBAZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR