Neden Atatürk?

 

İyi okunması, her yerde konuşulması dileğiyle…

İstenilen ne? Böyle düşündük mü hiç? Etrafımızı böyle inceledik mi hiç? Kendimize biz kimiz diye sorduk mu hiç? Ne yaptığımızı anladık mı hiç? Halimizi, hatırımızı sorduk mu hiç? Şöyle bir kafamızı çevirip, söylenerek de olsa etrafımıza baktık mı hiç? Hiç ne yaptığımızı anladık mı? Etrafımızda yapılanlardan, olup bitenlerden, yönlendirmelerden, haberimiz oldu mu hiç? Kapalı gözle koşmaya devam mı ediyoruz? Etrafımıza, olup bitene dikkatle bakıyor muyuz? Ne yaptığımızın farkında mıyız? Kendimizi ölçüp, biçiyor muyuz? Kendimizi tartıyor muyuz?

Kendimize, biz kimiz diye sorup, kim olduğumuzu biliyor ve ona göre mi hareket ediyoruz? Bir kenara itilerek bir spor programını kaçırılmaz bir şeymiş gibi izlemeye devam mı ediyoruz? Sinan bey, Rasih, Abdülkerim, Ahmet Çakır ve Ertem Şener'in geyikliğinde spor programı seyretmek bizi adam mı yapıyor? Ne olup bitiyor diye televizyonu karıştırdım, neler neler kaçırmış olduğumuza şahit oldum. Bu kadarı da olmaz doğrusu dedim. Hakikatten olmaz. Bunlar televizyonu aptal kutusu haline taşıyanlar. İnanılmaz derecede program yapıyorlar. Anonim derecede açıklar. Amacı belli olan bir futbol federasyonu kuralını biri başka, diğeri başka değerlendirip, yanına bir bozacı, diğeri şıracı olarak tanımlayabileceğimiz yancıları alarak, basit bir konuyu 1,5 saatte işliyorlar. Ne güzel bir durum değil mi?

Konuşan spor adamları faso, Moderatör denen zevatın fisoluk yaptığına bakacak olursak ortalık çok canlı ve heyecanlı diyebiliriz. Hayret kabul edilmesin işlerini gayet güzel yapıyorlar. Oley İsmail Köybaşı tezahüratını ezberlettiler. Bravo bir işe yaradılar. Ne kadar iftihar etsek azdır. Bir televizyon klasiği… Türk'ün andavallığını kabul ettirme oyunu. Bravo beyler. Hepinize bravo. Ne muhteşem bir tablo! Hepinize alkışlar!

Sonrası üstüne daha ciddi bir program izlenir dedik ve derin futboldan derin tarihe geçtik. Orada işler daha ciddi meseleleri topluyordu. İnönü ve ekibinin, Atatürk düşmanlığının hiç bitmeyişi, bugünün Atatürk düşmanı Atatürkçülerini o zamanlardan doğurduğunu anladık. Bu Türkiye Cumhuriyetine atılan büyük bir kazıktı. Atatürk'ün naşının 15 yıl bekletilmesi hem bir Türk düşmanlığı meselesi, hem de Türk'ten nefret ettirme olayıdır. Anlaşılan CHP'nin Atatürk düşmanlığı İnönü'ye dayanan bir olaydır. Bunu böyle anlamalı ve bilmeliyiz.

"Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek." Bugün Atatürk'ün neden böyle dediğini daha iyi anlıyoruz. Nasıl bir Türkçü olduğunu daha iyi anlıyor ve kendimize ilke ve şuur ediniyoruz. Sayesinde kimseye eyvallah etmiyoruz.

Bugünkü MHP Grup toplantısını, Lider Devlet Bahçeli'yi daha iyi anlıyor, ikrar ediyoruz. Türklüğümüzü çok daha iyi idrak ediyoruz. Lider Bahçeli'nin Atatürkçülüğünden şüphe etmeden, sözlerini gerçek manada değerlendirerek bir Türkçü olduğunu idrak ediyoruz. Biz MHP'yi bu amaçta, bu benlikte idrak ediyor, kızıl elmasını yaşamasını istiyoruz.

MHP'lilerin çıkardıkları ses bu sestir. Kuracakları dünya, Türk dünyası böyle bir dünyadır. Bu sebeple her Türk'ün asli yuvası, karar mekanizması MHP'dir diyor, sahte Atatürkçüleri artık bilmenizi, idrak etmenizi istiyoruz.

-"Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize, görecekleri tahsilin hududu ne olursa olsun, en evvel, her şeyden evvel Türkiye'nin istikbaline, kendi benliğine, millî an'anelerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele etmek lüzumu öğretilmelidir."

Bu sözler bir akılsızın, imansızın sözleri olamaz. Türklüğü bu işleri becermesi için Yüce Yaradan'ın izninin olması gerektiğine inanan, iman eden bir kişidir.

O büyük Türk Atatürk onun için demiştir ki;

Gafil, hangi üç asır, hangi on asır

Tuna ezelden Türk diyarıdır.

Bilinen tarihler söylememiş bunu

Kalkıyor örtüler, örtülen doğacak,

Dinleyin sesini doğan tarihin,

Aydınlıkta karaltı, karaltıda şafak

Yalan tarihi gömüp, doğru tarihe gidin.

Asya'nın ortasında Oğuz oğulları,

Avrupa'nın Alplerinde Oğuz torunları

Doğudan çıkan biz

Nerde olsa, ne olsa kendimizi biliriz

Türk sadece bir milletin adı değil,

Türk bütün adamların birliğidir.

Ey birbirine diş bileyen yığınlar,

Ey yığın yığın insan gafletleri

Yırtılsın gözlerdeki gafletten perde,

Hakikat nerede?

Bu konulara daha sonra tekrar tekrar dönecek, kim olduğumuzu öğreneceğiz. Lider Devlet Bahçeli'yi ve MHP'yi çok daha iyi anlayacağız.

Sağlıcakla kalın!

 

Fikri ATILBAZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR