Ülke Meselelerini Dile Getiren Mevlüt Başkan

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr: Mevlüt Karakaya'yı Türk Milliyetçiliği duyarlılığı yüzünden kutluyor, böyle spesifik konulara da milliyetçilerin çok daha güçlü şekilde eğilmelerini istiyoruz. Ve mevcut olan durumla ortaya çıkan sonuca tüm Türk Milliyetçilerinin sahip çıkacaklarına inanıyorum.

Son 6 aydır Adana'da olumsuz hava şartları nedeniyle zor duruma düşen üreticilere devlet desteği gerektiğini söylemiştir. Konuyu içinden çıkılmaz bir sorun olarak gören ve algılayan Karakaya, soruna çözümü Devlet'ten isteme cesaretini göstermiş, böylece üreticilerin feryadına tercüman olmuş, Milliyetçi Hareketin, sahte adalet yürüyüşleri ile değil, Adana'nın "Adalet bölgesi" kapsamına alınarak çiftci borçlarının ertelenmesi, Devlet desteği sağlanması çağrısında bulunmuştur.

Son 6 ayda içinde bulunduğumuz olumsuz hava şartlarından meydana gelen olumsuzlukları, çözüm bekleyen sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyan Mevlüt Karakaya, Adana'da son 6 ayda meydana gelen olumsuzlukları TBMM'nin gündemine taşıdı.

Adana'da bu yıl meydana gelen ve insanda kafa karışıklığı yaratan mevcut durumu soru önergesi şekline getirip Bakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istemiştir.

Adana'da sene başında meydana gelen olumsuz hava şartlarının meydana getirdiği sorunların, üreticilere açtığı olumsuz sorunların Devlet tarafından göz altına alınması istenmiştir. "Bu yılın başlarında Adana'da meydana gelen şiddetli don, Mayıs ayında ise şiddetli yağmur ve dolu sebebiyle narenciye bahçeleri; pamuk, kavun, karpuz, sebze-meyve gibi ürünlerin ekili olduğu alanlarda ciddi zararlar meydana gelmiştir. Şimdi ise içinde bulunduğumuz Temmuz ayının ilk iki gününde 50 dereceyi bulan aşırı sıcak hava ve yakıcı poyraz aynı alanlarda benzer zararın oluşmasına yol açmıştır."

Oluşan bu şartların obisis sistemine dönüştüren üniversite şartlarında kontrol edilmesini, hayat haklarının kalıcı olduğunu bunun için yaşamaları gerektiklerini düşünmeleri gerektiğini çok iyi idrak etmelidirler.

Hava şartlarından meydana gelen zararın Devlet tarafından karşılanmasını isteyen üreticilere destek olunması gerektiğini dile getirmiştir. Mevlüt Hoca üreticimizin karşılaştığı sorunu şu dille dile getirmiştir: "Çoğu kredi ve benzeri borçlarla yapılan söz konusu zirai faaliyette hiç beklenmeyen olumsuz şartlara muhatap kalan üreticilerimiz çaresiz duruma düşmüşlerdir. Bu kadar kısa zamanda bu kadar olumsuz hava şartları yaşayan Adana'da ekili alanlarda meydana gelen zarar-ziyan sebebiyle sıkıntılı bir dönem yaşayan üreticilerin mağduriyetleri giderilmeli, gerekli tedbirler alınmalıdır. Tarımsal üretimi kapsayacak şekilde Adana'nın afet bölgesi ilan edilmesi ve buna göre borçların ertelemeye ve yapılandırmaya tabi tutulması, devlet desteği sağlanması zorunlu hale gelmiştir."

Ortaya çıkan mevcut şartlarda çözüm bulunması gerektiğini en iyi şekilde dile getiren Mevlüt Hocamıza biz de şükranlarımızı dile getirmeliyiz.

Sağlıcakla kalın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR