Vatan

 

Yolları bir terörist cenazesinde kesişenler, teröristlerin yanında cani başının fotoğrafı altında yürüyenler, Türkiye'ye karşı en maskeli kostüm giyen, silahını tuvalette unutan, cani başına 'Vallahi ben dostu, ben Apo'yu özledim' diyen PKK'lı şarkıcının mezarını ziyarete gidenler. Teröristler için yakılan ağıtlara eşlik edenler, İran'la Türkiye karşı karşıya gelse İran'ı tutarım, İran'ın yanında olurum diyen milliyetsizler ne anlar vatandan? Vatan bular için toprak parçasından ibaret değil midir?

'Seccademi koyduğum yer vatanımdır.' 'Ben vatanı kiraz ağacının gölgesine ve kadın memesine satarım.' anlayışında olanların birbirinden ne farkı vardır? Bir insan nasıl olurda vatanı kişiselleştirir 'Vatanım sensin' der. Diyarbakır meydanlarında Şivan Perver'le megri megri diye birlikte söyleyenler için vatan ne ola ki?

Bu ülkede parti olmaktan öte bir Davanın savunucusu amili olan Milliyetçi Ülkücüler 'Önce vatanımız' büyük Atatürk'ün söz konusu vecizesini yaşatan yani "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' diyen, "Önce Milletim ve Devletim' diye haykırırken; dava dedikleri şalvar davası mı? Ne olduğu belli olmayanlar, "Bizim için önce davamız sonra ise ülkemiz ve vatanımız gelir. Partimiz ise üçüncü sırada gelir." diyebiliyorsa, bu insanlar için vatan nedir? Üstüne parsel parsel binaların, AVM'lerin yapılacağı bir toprak parçası mı? Yoksa çeşitli ürünlerin alındığı bir tarla mı?

Bu nasıl bir maskeli balodur? Kimliğini saklamak isteyenler, dansöz gibi kıvırtanlar, zenneliğe soyunanlar, hep vatansız, soysuzlar. Yolları değişik gözükse de buluştukları son nokta aynı. Onun için, lağımlarda, keneflerde yolları kesişiyor. Bazıları bugün yön değiştirip doğru gözükmeye, haktan görünmeye çalışıyor.

Bayrağı tahrik unsuru sayanlar, bayrak şiirinden rahatsız olanlar, çaputa bayrak diyen bayraksızlar, andımıza karşı çıkanlar... Gemilerinden Türk bayrağnı kaldırıp yabancı ülkelerin bayrağını asanlar vatanın sizin için ederi ne? Her şeyin bir fiyatı olabilir; ancak vatanın fiyatı paha biçilmez candır. Ve gönüllü deliler vatan için canlarını ortaya koyarlar. Çünkü onlar bilirler ki vatan yoksa hiçbir şeyin önemi yoktur. Vatansız olanlar bir piç kadar tehlikelidir. Geçmişi olmayanların gelecek hayali de yoktur. Veya uçuktur, ütopiktir. Geçmişi olanlar ve Geçmişini iyi bilenler geleceği, yarınları kontrol altına alabilir.

Terör örgütüne kapı aralayanlar, her tökezlediğinde takoz olup destek verenler, viski kadehlerini 'Nazdrovya' 'Bottom's up' 'Cheerio' 'Prosit' 'Avotre sante' 'Lehayim' diyerek, çığlıklar arasında şerefe kaldıran müptezellerin ortak noktası Türk düşmanlığıdır. Bunlar kendi topraklarında mülteci istemezler, etnik olanı Türkiye'de severler; ancak kendi ülkelerinde sevmezler… Hak mak hak getire. Yalanın etrafında dolanırlar hepsi kendine göre baş olmak ister.

Yalanın etrafında döner, girdap oluşturanlar Kullandıkları taşeronu bu girdabın merkezine çekmekte, içerden işbirlikçiler bulmaktadır. Bir gün olsun PKK terör örgütünü lanetlemeyip, şehitlerimiz için fatiha okumayanlar vatana vatan demezler. İşleri güçleri sulandırmaktır. Bu yüzden kavramlarla oynarlar. Vatanseverlik, milliyetçilik, şehitlik boş kavramlardır onlar için.

Oysa milliyetçi olmadan vatansever, şehit olmayı göze almadan vatan olmaz. Dünya vatandaşı olmayı kafasına koymuş olanlarla, milleti siyasi ümmete kurban edenler bunu anlayamaz. Milliyetçi Ülkücü olmayanlar karşılıksız sevmek nedir bilemez. O zaman da Türk Milliyetçilerini anlayamazlar. 

Ez cümle, bu vatanın adı Türkiye, milletin adı Türk, ırkımı yaratan Allah, bizi Türk  kılan Allah, buna rağmen Türklüğü ret ederek Allah'a şirk koşanlar sonunuz kötü!

Sağlıcakla kalın!

 

Fikri ATILBAZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR