ESKİ HOCACILAR!

 

Yaşanılan olaylar, insana neler oluyor hayatta şarkısını söyletiyor. Kalkınma hamlesini tam olarak yapamamış yarım yamalak girişim sayesinde tüm meydanlarımıza çağrılan halkımızın kaçta kaçının bu isteğe uyduğu belli olmayan kalkışma sonrası güvenliğin bu şekilde sağlanması çok şaşırtıcı ve ilginç bir girişimdir. Bu işin daha fazla uzatılmaması lazım… Hele içimizdeki PKK'lı teröristler diriyken bu işe bir son verilmeli. Yoksa PKK'ya karşı da oluşturulacak halk milisleri ile mi cevap verilecektir? Yine 3-4 gündür şehit haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. TSK yalnız bırakılmış gibi. Çok dikkatli olmalıyız! Önce adamları darbe girişiminde bulunacak kadar Devlet kadrolarının içine sokacaksınız, ondan sonra bunlar paralel devlet kuruyorlar diye tutuklayacaksın.

Bazı insanlar kendilerini eski diye adlandırmayı seviyor ve isimlerinin başına eski tabirini ekliyorlar. Bu çok sık kullanılan yöntemi şimdi biz ülkeyi yönetenler için, zamanında pervasızca hocayı savundukları, onlar için dua etsin diye kapısına yatak atanlar için söyleyebiliriz. Zaten halk arasında da bu söylem sıklaştı. Eski hocacılar, eski cemaatçiler. Hoca için siper olanlar, konuşmalarıyla hocayı koruma altına alan eski hocacılar hala yönetimdeler.

Çeşitli Devlet kurumlarında, kademelerinde Fetocu, paralelci, cemaatçi diye gözaltına alınan tasfiyelerde bulunan AKP iktidarı bu işi öncelikle kendi içinde yapmalıdır. Bir yandan paralel operasyonlar düzenleyen AKP iktidarının bu işi yapanların başındaki adamları yani eski hocacıları temizlemelidir. Operasyonun düzgün olması ve sonuca, felaha ulaşması için bu elzemdir, gereklidir, şarttır.

Yoksa bu cemaate çok büyük ölçüde yer veren belediye başkanlarının, onun etkileme yöntemleri üç harflilerledir diye kendini kurtarma yolunda verilmiş ifadelerle karşı karşıya kalır. Zaten olmayan akıl devreden çıkarılır. Olaylar tamamen dini boyutta bırakılır. Bir zamanlar cemaatin yayın organlarında olduğu gibi gelişen olaylar 5.boyuta kilitlenir, adeta hapis edilir.

Acilen bu tablodan çıkmamız gerekmektedir. Bazı ifadelerin basına, kamuoyuna sızdırılması acaba maksatlı mı diye beni rahatsız ediyor. Beni rahatsız ettiği gibi, eminim ki askeri, akli selim olan milletimizi, bu işi ciddiye alan herkesi rahatsız ediyordur. Evet, bir Genelkurmay Başkanının ele geçirilişi, telim alınışının ayrıntılarına varıncaya kadar açıklanması, o komutana olan saygıyı, asker olan güveni sarsmakta, kırmaktadır. Hali hazırda mevcut düşmanlarımıza güç katmakta, ilginç söylemlerin oluşmasına sebep olmaktadır.

Bütün bu yaşananlar, işin içinde hatta başında olduğu söylenen Pensilvanya'da oturan şahıs da dikkate alındığında bu darbe girişimini Türk askerini itibarsızlaştırmak, gözden düşürmek, psikolojik gücünü kırmak, Türk milletini Ordusundan ayırmak için yapılmış BOP uygulamasıdır. Bu darbe ne için yapıldı diyenlere söyleyeceğim şey, Türkiye Cumhuriyeti Devletini tasfiye etmek için bilinçli bir şekilde yarım yamalak yaptırılmıştır. Darbenin açtığı zararların ekonomik boyutunun yanında sosyal ve siyasal boyutu çok yaralayıcı olmuştur.

Acı ama gerçek olan, bu işin boyutlarının çok farklı yerlere gitmemesi için, meydanlar boşaltılmalı, kandan geçinme hevesinde olanların, hevesleri gırtlaklarında bırakılmalı, askeriyelerin giriş-çıkışları belediye araçlarından, canlı kalkan gibi duranlardan arındırılmalıdır. Artık toparlanma vaktidir. Araştırmalar sağlıklı şekilde yapılmalı herhangi bir yanlış adım atılmamalı, kurunun yanında yaş yakılmamalıdır.

Örneğin: Darbecilerin emrini yırttığı söylenen Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu'nun, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırıldığını anlamakta güçlük çektiğimiz gibi, görevlerinden paralelle ilgisi olmayan kişilerinde görevden alınmalarına engel olunmalı. Bunu için eski hocacılar takımının görevden alınmaları şarttır.

O zaman AKP'nin yarısından fazlası tasfiye edilmesi gerekir diyebilirsiniz. O kadar çok; ancak şimdilik kilit mevkilerde olanlardan kurtulunması yeterli olacaktır. Geçmişe dönük kısa bir arşiv çalışması, kimlerin eski hocacı, kimlerin apo sever, kimlerin HDP aşkıyla yandığını gösterecektir. Türkiye acilen Kandil sevdalılarından arındırılmalıdır.

Bu konuda da AKP iktidarına tavsiyem Lider Devlet Bahçeli'nin görüşlerine, sonradan niye dinlemedik dememek için itibar etsinler. Başka vakitleri kalmayabilir. Benden söylemesi!

Sağlıcakla kalın!

 

Fikri ATILBAZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR