Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Anayasa değişikliğine karşı çıkanlar, devletin temel niteliklerde bir değişiklik görebiliyor mu? Lütfen açıklasın! Devletin şu nitelikleri değişiyor desin, işkembe-i kübradan atmadan, etnik federasyon kurulmuyor diye ortalığı feveran eyleye eyleye kendinizi küçültmeyin. Neye karşısınız bunu açıklayın, bir değişiklik yapılacaksa bu maddelerde yapılmalıdır deyin! Ama doğruyu konuşun, doğruyu söyleyin. Aslolan budur Y-CHP, bir şeyi saklamanıza gerek yok. Millet gerçeği bilmiyor mu sanıyorsun? Senin dediklerine neden inansın? Özerkliğe mi, statükoya mı, etnik mezbeleliğe mi evet diyeceğiz ya da yanında yer alcağız? Bu cümle bile sizleri uyandırmıyorsa yapacak bir şey yok!

Böyle yapmakla Y-CHP, HDP'yi yolunda yalnız bırakmamaktadır. Bir maskeli tavır sergilemektedir. Bugün birileri anayasa değişikliğinde özerklik olacak, etnik malzeme olacak, deseler, ananayasa'nın hala ilk 4 maddesi olan maddeler kalkacak ve bunu anayasa değişikliği diye sunsalar, şuna inanın ki ne Y-CHP, ne HDP, ne de yanında duracak kimse kalmadığı için MHP'den atılanlar kalmaz.

Herkes açısından yapılması gereken ne olup bittiğini gerçekten doğru bir şekilde ölçmek ve biçmektir. Böylece bazı Feto kurmaylarını bu iğrenç bulamaçta niye bulunduklarını hem kendileri, hem de bizler anlarız. Akıllar tekrardan çalışmaya başlar. Doğruyu görürüz, buluruz. Allah rızası için böyle yapalım ve doğruyu görelim. Amaç Devletsiz kalmak mıdır? Yoksa her şeye rağmen, Anayasa'da kurucu 4 temel niteliği Anayasa'da bırakarak, altına kanunları yapmak mıdır?

Yani Milli hisler ve Anayasa'da Türklüğe karşı çıkanlar arasında yer alan Y-CHP isyanınızı, anayasaya karşıtlığınızı doğru dile getirin. Kıvırmadan net olarak, dosdoğru açıklayın, bunlara karşı mısınız?

I. Devletin şekli

MADDE 1.- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2.- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti

MADDE 3.- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı "İstiklal Marşı"dır.

Başkenti Ankara'dır.

IV. Değiştirilemeyecek hükümler

MADDE 4.- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Peki, şimdi, kıvırmadan cevap verin bu maddelerin hangisi değişti? Ya da değişiyor? Ülkücülüğü elden bırakmayan arkadaşlar bunları, bu maddeleri Anayasa'dan çıkartıp, Anayasa bu desek kabul mü edeceksiniz? Hayır mı diyeceksiniz! Kendinizi kandırmayın, bu işin hemen arkası içinde Türklüğün olmadığı bir Anayasal metni kabul etmek olacaktır.

Aç kurtlar HDP, Y-CHP ve bilumum Türk düşmanlarının bekledikleri budur. Sizde bunu bekleyen gruplar içinde misiniz? Kimse kusura bakmasın, bu işin içinde olamazsınız. Biz hiç olamayız. Ülkücü Türklüğü savunmaktadır. Sonuna kadar yapacağı iş budur. Kimse Milliyetçi Hareket Partisinden ötesini, berisini beklemesin. Ha yasada hem Türklüğü bırakır, hem de istediğimizi yaparız diyenlere de dur dediğimizi gösterdik. Başbakan kalkıyor diye Meclis Sistemi kalktı mı sandınız? Yok, beyim yok. Biz, isim değişse de ilk sözü söylediğimiz yerdeyiz. Kabul etmek ya da etmemek Millet'e düşer.

Ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti'dir. "Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir." Anayasa'nın 2. Maddesi olan bu madde, Cumhuriyetin niteliklerini oluşturur.

Temsili olarak adını Türk koyduğumuz değil, Devletin şekli ve Cumhuriyetin Nitelikleri başlıkları altında topladığımız altından kurşunlardır. AKP'nin ve Anayasa'ya evet diyenlerin kabul etmiş oldukları değişmeyen asla değişmeyecek olan, siz vatan hainleri kabul etmeseniz de, zorunluluk altında kabul edeceğiniz Türk Anayasasıdır.

Aslolan Türk bayrağı, resmi dilimiz Türkçe, Milli Marşımız: İstiklal Marşı, Başkenti Ankara'dır. İtirazı olanları görmek dahi istemiyoruz.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Her şey gönlünüzce olsun!

Sağlıcakla kalın!

 

Fikri ATILBAZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR