Bir Aile Şehidiyle Hasret Giderebiliyor Mu?

 

Bir insan bir suçu irade özgürlüğü ile işlemektedir. İnsana, iyiyi kötüden ayırma yeteneğine rağmen kötüyü seçtiği için ceza verilir, işte bu yeteneğe irade özgürlüğü denir. Bir insan bomba patlatıyorsa orada bulunan insanların öleceği biliyordur. Bir insana bilerek kurşun sıkıyorsa, bu hareketin sonunda ölüm olduğunu biliyor demektir. Ceza bu gibi hallerin sonunda ortaya çıkmıştır. "Suç işleyen bir kimsenin yaşantısına, özgürlüğüne, mallarına, onuruna karşı devletin koyduğu sınırlama." Hak mahrumiyetidir, Başkalarının haklarını gasp eden kişiye verilmiş olan bir cezadır.

Azmettiricilik de bunların başında geliyor. İşte 40 bin kişinin hayatının harcanmasında baş sorumlu olan bebek katili, idam olmadığı için yasalarımız gereği cezalandırılmaktadır. Onun emriyle öldürülen kişilerin aileleri bir daha hiç göremeyecekken, bu katil başını ailesiyle görüştürmek nasıl bir yaklaşım, vicdan ürünüdür. Hangi kitapta böyle bir şey vardır? Bu nasıl hak mahrumiyetidir?

Burada dikkat edilecek husus bu ortamda da MHP yalnız bırakılmıştır. Yeni CHP, AKP'nin isteğine evet demiş, HDP'nin yamaklığına devam etmiştir. Hiç kimse bunun Yeni CHP'nin politikası, isteği olduğunu bana söylemesin ya da bir daha hiçbir şekilde MHP, AKP'nin koltuk değneğidir demesin.

Bu hadise, bebek katilinin idamla yargılanmasında da ortaya çıkmıştı. MHP dışında ne kadar parti varsa, milliyetçi bildiğimiz bağımsız milletvekilleri bile idam kalksın diye oy kullanmışlardı. Şimdi de bebek katilinin ailesi ile görüşmesine serbestiye veriliyor. Bu işe bir tek MHP karşı, AKP, Yeni CHP ve HDP birlikte hareket ediyorlar. İnsan hakları adına, demokrasi adına, hümanizm adına…

Türk Milleti artık oynanan bu oyunu görmeli, ilk seçimde tercihini ona göre yapmalıdır. Suç işleyen biri, karşılığında bazı haklarının kısıtlanacağını, mahrum kalacağını biliyor demektir. O zaman özel bir izinle hakkı tekrardan geri vermek neyin nesidir? Bir şehidin yakını onun kabrine gidince şehit, annesiyle, babasıyla görüşüp, sarılıp, hasret giderebiliyor mu ki, onları şehit ettiren emri veren cani başı ailesiyle hasret gidersin.  Böylesine başıboş demokrasi ve demokratik istekler olmaz.

Bazıları açlık grevi yapıyor diye, HDP tehdit ediyor diye, Devleti çözüm sürecinden kurtaranlar, aile ziyaretiyle nasıl bir süreç başlatma peşindeler. Ders almadılar mı? Bu bir taviz verme durumu mu? Bunlar yarın ev hapsi oylanırsa evet kararı verirler. 'Ne var bunda ya'  diyerek adam halkının haklarını savunuyor, onlar için çarpışıyor. İstediği her şey ezilen Kürt halkı için karşımıza çıkar, cemaat olayında olduğu gibi bir yandan dini destekle kendilerini haklı gösterebilirler.

İdam konusunda MHP'yi önce yalnız bırakıp, sonra da haksız konuma düşürüp sarmalın içine alanlar, yine benzer bir oyunu planlamaktadırlar. Gözlerimizi gerçeklere açmamız, yaşananları çok iyi idrak etmeliyiz. MHP'yi iktidarın desteği olmakla suçlayanlar, MHP'nin hep Milli Meselelerde, söz konusu vatan olunca hükümetin yanında yer aldığını; buna karşılık, Yeni CHP'nin şer olaylarda iktidarın yanında yer aldığını, HDP'nin bölücü isteklerinin yanında ter aldığını, sözcüsü olduğunu herkes görmeli.

Sağlıcakla kalın!

 

Fikri ATILBAZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR