Bu Kadar da Olmaz ki Lider Bahçeli!

 

Ne günler yaşıyoruz, bir düşünün. Çok kötü günler. Bu kötüğün içinde bile Lider Devlet Bahçeli'nin uyarıları ve çıkışları bulunuyor hem de Amerika'ya ve Obama'ya karşı… İnsana, "Bu kadar da olmaz ki" dedirten cinsten açıklamalar. O zaman Obama İsrail'i savunuyor. Karşısında yürekli bir Türk Milliyetçisinin gür sesi çıkıyor.

İsrail Devletinin kuruluş yıllarını hatırlayın, Abdülhamit Han'ın vermediği vatan dediği Filistin topraklarını, Arapların nasıl da vatanlarını Yahudilere sattıklarını, Batının buna çanak tuttuğunu, Amerika'nın Dr. Frankenstein olup, bir canavar ortaya çıkardığını, Ortadoğu'nun başına bela ettiğini hatırlayın.

Ne yazık ki tarihin not düştüğü bu olay, sıkça bir şekilde demokrasiden söz eden Amerika'yı demokratlaştıramamış, Frankenstein olup kendi yarattığı canavarın peşinden gitmesine, dediklerini yapmasına, bazı hallerde sırtında taşımasına neden olmuştur.

Evet, Amerika Dr. Frankenstein, canavarı da İsrail olmuştur. Amerika yarattığı canavarı yok edeceği yerde, onun tutsağı olmuştur.

2012 yılında Gazze'nin, Canavarı İsrail tarafından Bombalanmasını haklı gören Amerika adına konuşan Obama şöyle diyordu: "Benim Cumhurbaşkanı Mursi ve Başbakan Erdoğan'a söylediğim şudur: Filistin davasını savunanlar anlamalıdır ki Gazze'de durumun daha da tırmandırılması, bizi iki devletli bir çözüme götürecek herhangi bir barış yolunun çok daha ileri bir tarihe itelenmesine neden olacaktır."

Araplar sus pus otururken Türk Milliyetçiliğinin Koca Yüreği Lider Devlet Bahçeli şöyle sesleniyordu: "Bu saldırıları kınadığımızı bir kez daha ilan etmek istiyorum. İsrail devleti vicdansızca etnik temizliğe girişmiş arkası arkasına ölüm yağdırmaktadır. Üzülerek söylemek isterim ki uluslararası toplum yine duyarsız ve yine hareketsizdir."

"Bunun yanında ABD Başkanı'nın İsrail'i savunan arkasında duran ve cinyetlerini meşrulaştırmaya çalışan yaklaşımı da insanlığın iflas sınırına yaklaştığını resmetmektedir. İsrail tarafından atılan füzeleri savunma hakkı olarak gören Başkan Obama adaletsizliğin ve insafsızlığın içine gömülmüştür. Madem İsrail kendini korumaktadır, peki Gazze ve Gazzeli kardeşlerimiz ne yapmaktadır? Bu kovboy mantığının, vahşi Batı mirasının anlaşılır ve kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Beklentimiz Birleşmiş Milletler'in, İsrail'in acımasızlığına acilen engel olması ve bu ay sonunda görüşeceği Filistin Devleti'nin üyeliğini kabul etmesidir"

Tarih her zaman olduğu gibi Lider Devlet Bahçeli'yi haklı çıkardı. Şimdi Uluslar arası camia da buna şahit oluyor. 2012 yılında kendini savunuyor dediği İsrail için, bugün: "Filistinliler İsraillilere karşı tahrik edici söylemleri bırakırlar ve İsrail'in meşruiyetini kabul ederler, İsrailliler de kalıcı olarak Filistinlilerin topraklarını işgal edip yerleşim kuramayacaklarını anlarlarsa bu iki toplum için de daha iyi olur."

Obama bugün İsrail için işgalci diyorsa bu dediğindeki samimiyete bakmak lazımdır. Bu giderayak iyi anılmak için söylemiş olduğu bir söz müdür ya da Amerika Dr Frankenstein gibi yarattığı canavarı yok etmeye mi karar vermiştir? Tarih bunu gösterecek. Anlaşılan politik fırıldaklık sadece bizdeki politikacılara has bir şey değilmiş. Obama da dönermiş.

Bu kadar da olmaz ki Lider Devlet Bahçeli bu kadar da haklı çıkılmaz ki. Bütün bunlara rağmen hala seni anlamayan, anlayamayan koca kafalar var ya… Allah onları ıslah eylesin.

Sağlıcakla kalın!

 

Fikri ATILBAZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR